29 augustus 2011

Privacy, wat privacy?

Uw privacy is voor de politiek iets waar u zich niet te druk over moet maken. Niet alleen hebben de inlichtingendiensten alle vrijheid om overal gegevens van u te zoeken en bewaren, maar ook anderen nemen het niet zo nauw met uw privacy. Sterker nog, zelfs u neemt het waarschijnlijk niet te nauw met uw privacy.
Wat dacht u van Google, dat gewoon weigert de illegaal verkregen WiFi gegevens te wissen. Ze lachen de autoriteiten gewoon letterlijk uit en bewaren EN gebruiken de verkregen gegevens. Google heeft echter nog veel meer gegevens over u. Al uw zoekopdrachten bewaren ze. Uw online leven ligt in handen van dit bedrijf.
U heeft toch niets te verbergen zegt u?

Dat dacht u.

Met uw gegevens kunnen anderen zich als u voordoen. Ineens blijkt dat uw rekeninggegevens gewoon ingezien kunnen worden voor wie dat maar wil.
U heeft zeker wat te verbergen en dat is ondermeer uw vermogen dat op uw bankrekening staat. U wilt immers niet dat een bende, een losse crimineel, een hacker of uw buurman uw rekening kan plunderen zodra u alleen maar langs één van hen bent gelopen.
U leest het goed. Uw nabijheid is soms al voldoende om met een scanner uw gegevens van de bankkaart af te halen. Uw telefoongesprek via de GSM kan afgeluisterd worden.

De VPRO heeft een onthutsende documentaire gemaakt over hoe banken, instanties en verzekeraars gegevens over u proberen te verkrijgen, mocht u een claim indienen of iets aanvragen. Ze doen dat legaal, maar deinzen er ook niet voor terug om via derden ook illegaal aan uw gegevens te komen. Zelfs instanties die ons zouden moeten beschermen tegen privacy schending, schenden onze gegevens zelf of via derden.
Hoe snel uw bankpas of toegangspas te kraken is, is ook ongelofelijk.
Dat moet u echt gezien hebben! Posted: http://eindtijdnieuws.blogspot.com/ en http://eindtijd.goedbegin.nl/