24 augustus 2011

Wall Street maakt zich op voor een doemscenario

De Wall Streeters lijken gealarmeerd te zijn voor de schuldencrisis, maar zitten nog niet in de paniekmodus. Niettemin zijn het gewoon heel goede acteurs.
Over de gehele financiële sector zijn velen zich aan het voorbereiden op een doemsdag, waarbij de Verenigde Staten in default gaat, meldt The New York Times. Bedrijven verminderen het bezit van Treasury bonds (langlopend schatkistpapier van de Amerikaanse overheid) en speuren naar manieren om winst te maken bij mogelijke opschudding en tumult. Het is duidelijk geworden dat de hedgefondsen van strategie zijn veranderd en zwaar in risicobeheermodus zijn gegaan, toen de miljard dollar bedrijven als Moore Capital en Soros Fund Management hun grote vlaggenschepen grotendeels verzilverden.

Een van de ergste rampscenario‘s waar personages uit de financiële wereld over discussiëren, is dat verzekeringsbedrijven, pensioenfondsen en daaraan gekoppelde beleggingsfondsen mogelijk gedwongen worden om hun Amerikaanse staatsobligaties te dumpen.

Sommige analisten adviseren de mensen om hun geld van de bank te halen, voordat de bank failliet gaat. Volgens beursgoeroe Jim Rogers komt er een ‘Super-Crash’ aan, waarbij de crisis van 2008 nog niets was. Miljarden verdwijnen dan in het niets. De regering drukt er zoveel geld bij, dat hyperinflatie onvermijdelijk is. Volgens Schiff klopt er niets van de inflatiecijfers die gemanipuleerd worden. Ook denkt hij dat er een moment kan komen dat de Amerikaanse regering Martial law (Staat van Beleg) zal afkondigen omdat de bevolking eenvoudig in opstand zal komen.

Er zijn sterke aanwijzingen dat wanneer de bankcrisis in Amerika blijft verslechteren, de Amerikaanse overheid zal besluiten tot een ‘bank holiday’. Dat betekent dat alle banken voor onbepaalde tijd hun deuren zullen sluiten. Europa zal dit voorbeeld ongetwijfeld volgen. Mocht deze informatie, die door talloze bronnen worden bevestigd, kloppen, dan betekent dit dat men niet meer over zijn geld kan beschikken. PIN-automaten zullen niet meer werken, en ook het internetbetalingsverkeer zal worden geblokkeerd. Er zal ook een voedseltekort ontstaan.


FEMA (Federal Emergency Management Agency) bronnen bevestigen de komst van Martial law in de Verenigde Staten.
De Europese banken blijken nog dieper in de schulden te zitten dan de Amerikaanse banken, omdat zij grotere risico's hebben genomen. Zelfs Nederlandse banken lagen aan het drukkerij-infuus van de Amerikaanse FED tijdens de laatste crisis.


Tijdens de Bilderberg conferentie in 2009 werd besloten om de wereld in een ernstige depressie te leiden, zodat uit de chaos die hieruit zou ontstaan, een nieuw systeem (NWO) kan worden geïntroduceerd, dat onder leiding zal staan van een man, die een bovennatuurlijke wijsheid zal bezitten, waardoor hij voor alle problemen in de wereld een fantastische oplossing zal lijken te hebben. Daar begint het nu met de problemen rond de euro al aardig op te lijken.