29 september 2011

Amerikaanse regering waarschuwt Super zonnestorm kan elk moment vernietiging brengen op Aarde
De Amerikaanse regering geeft een directe waarschuwing af dat een super zonnestorm de Aarde elk moment kan raken. Ook meldt zij dat er gigantische rampen kunnen plaatsvinden, zoals aardbevingen en nucleaire explosies. 

Sterke zonnestorm bereikt de aarde; NOAA experts beschikbaar
NOAA's Space Weather Prediction Center - de officiële bron van waarschuwingen en meldingen over het ruimteweer en de gevolgen ervan op aarde geeft een waarschuwing voor een sterke, G3 geomagnetische storm op aarde als gevolg van een belangrijke explosie van de corona van de zon, afgelopen zaterdagochtend. G-schaal zonnestormen variëren van G1 (kleine) tot G5 (extreme).
NOAA’s ruimteweer experts zijn beschikbaar om hierover - en de mogelijkheid van meer zonnestormen deze week - te discussiëren.

Impacts hebben de aarde bereikt, het magnetische veld van de aarde rakend en sterke "geomagnetische stormen" triggerend in sommige regio's. De coronale massa uitstoot - een uitbarsting van geladen deeltjes en een magnetische veld dat van de zon uitging op ongeveer vijf miljoen mijl per uur - leverde een enorme klap op de planeet. Wanneer het direct gericht was geweest tegen de aarde, zouden de geomagnetische stormen "ernstige" tot "extreme" niveau’s hebben bereikt.

Geomagnetische stormen op aarde kunnen de werking van de elektriciteitsnetwerken belemmeren en tijdelijk schade aan radio- en telecommunicatie (via satellieten) aanbrengen.
 

De plek op de zon, die zaterdag coronale massa uitstoot heeft geproduceerd, blijft actief en is zodanig gepositioneerd om meer storm activiteit te leveren in de komende paar dagen. NOAA's SWPC blijft het actieve gebied van deze activiteit waarnemen, en zal haar klanten - netbeheerders, satelliet operators, luchtvaartmaatschappijen en nog veel meer - blijven informeren over wat ze kunnen verwachten, zodat ze de infrastructuur en het publiek kunnen beschermen.

Het ruimteweer kan ook leiden tot spectaculaire aurora’s (Noordelijke en Zuidelijke lichten)
 

We denken dat de zonnestorm de komende dagen tevens een 6+ aardbeving, zoals het al eerder gedaan heeft, kan activeren. Als gebeurt wat NOAA voorspeld heeft, heb je niets meer - geen water om te drinken, omdat het pompen van water, dat aan een stad geleverd wordt, niet meer werkt.

Een ander detail is rekening te houden met de kerncentrales, wanneer het electriciteitsnet compleet buiten werking raakt, de koelsystemen van deze reactoren niet meer zullen werken en alles geleidelijk zal exploderen, zoals gebeurde in Fukushima. 

Vertaald: Marion Verkleij