30 september 2011

Britse arts schrijft ‘christendom’ voor als remedie


Een Britse dokter heeft 'christendom' als remedie voorgesteld aan een patiënt om diens persoonlijke problemen te overkomen. Volgens Paul Ozin van de Britse artsenraad General Medical Council (GMC) praatte dokter Richard Scott over religie en geloof in Jezus met een patiënt die zelfmoordneigingen had en kwetsbaar was. "Een brug te ver", vindt de GMC, dat een onderzoek heeft geopend. Dat meldt de BBC.


Dokter Scott zou gesuggereerd hebben dat een christelijk geloof de patiënt misschien meer zou kunnen bieden dan zijn eigen geloof. De patiënt, wiens identiteit niet bekend werd gemaakt, was naar eigen zeggen geschokt. Volgens hem kleineerde Scott zijn geloof, waarna hij een klacht indiende.

Volgens de regels van de GMC is het artsen niet toegestaan om persoonlijke of religieuze overtuigingen ‘op te dringen’ aan patiënten. Wordt het onderwerp toch aangekaart, dan moet het op een gevoelige en passende manier gebeuren. "Maar dokter Scott overschreed een lijn omdat hij over zijn persoonlijk geloof praatte met een patiënt, van wie hij wist dat deze kwetsbaar was en vatbaar voor emotionele stress", beweert Ozin.
Paul Diamond, de advocaat van dokter Scott, betwist het verloop van de feiten. "Op het einde van de consultatie stelde dokter Scott voor, volgens zijn eigen professionele oordeel, om even te praten over geloof", aldus Diamond. "Scott vond dat in die bepaalde context op dat moment gepast. Daarmee kleurde hij niet buiten de lijntjes van de GMC. De vraag is alleen: werd het op een passende manier aangebracht?"
Het onderzoekscomité van de GMC heeft niet de macht om Scott uit zijn ambt te ontzetten, maar kan hem wel een waarschuwing geven. Een uitspraak moet nog volgen.  


Posted: http://eindtijdnieuws.blogspot.com/ en http://eindtijd.goedbegin.nl/