28 september 2011

Zonnevlek, groter dan de Aarde!

Watch This Sun Spot! Larger Than Earth
video
Geüpload door MrCometwatch op 27 sep 2011 

Zonnevlek 1302 gaf ons een waarschuwing vandaag, en het komt terug… 

Vertaald fragment 

Hier zie je de SOHO beelden van NASA van de Zon op 27 september jl. Enkele voorgaande opnamen heeft NASA niet uitgezonden.
Je kunt extreme uitbarstingen van de Zon zien. NASA zegt dat Stereo B direct werd geraakt, maar het zendt nog steeds uit.  

Hier zien we Stereo HI2; ook hier missen we beelden van NASA. Ik denk dat de intense zonnestraling invloed heeft gehad op deze satelliet. We hebben hier de aarde en Jupiter rechts van de aarde, en Elenin, nog steeds links van de aarde. Elenin is ongeveer 3x de aarde en driehoekig van vorm. Er zijn gedeeltelijke en gehele blackouts in SOHO te zien op de 27ste. Dit zie je niet vaak. 

Dit zijn de laatste opnamen van Spaceweather… dit is zonnevlek 1302. Men maakt zich zorgen dat deze uitgroeit tot één grote zonnevlek. NASA zegt dat deze vandaag, de 27ste, naar de aarde gericht zal zijn, en elke maand aan het toenemen is! Dit duurt volgens NASA voort tot het einde van 2012. En dit is nog maar net begonnen. 

Hier kijken we naar de Boulder K index (Schema Zon uitbarstingen – CME’s). We zien duidelijk dat op 27 september de uitbarstingen van de Zon het grootst waren (rood gekleurd), (tijdens de uitlijning van Elenin met de Zon en de Maan).  

Gelukkig hebben zich geen zware aardbevingen (zoals verwacht) op deze dag voorgedaan, wel diverse kleine aardbevingen…