24 januari 2012

Fukushima straling verspreidt zich wereldwijd


Californië, Finland, Canada en Australië zijn inmiddels aantoonbaar getroffen door straling als gevolg van de ramp in het Japanse Fukushima. En de nucleaire olievlek lijkt steeds groter te worden: van radioactief besmet rendiervlees tot en met een radioactieve wolk in Australië. Is het nog steeds een ver-van-mijn-bed-show? Lees verder…
 

Een opsomming van enkele feiten 

  • De universiteit van Californië (Berkely) heeft in melk uit de omgeving San Francisco cesiumwaarden ontdekt die hoger zijn dan de EPA-grens. En zelfs hoger dan drie maanden geleden.

  • De Finse publieke omroep heeft gemeld dat cesium van Fukushima ontdekt is in korstmossen, paddenstoelen, elanden- en rendierenvlees.

  • De Australische Radiation Protection and Nuclear Safety Agency heeft een radioactieve wolk boven de Australische oostkust bevestigd. 

  • De westkust van Canada wordt getroffen door afval van Japan, en in het beste geval is een deel daarvan radioactief. 

  • De auteurs (onder meer nucleair gezondheidsexpert Chris Busby) van het controversiële onderzoek, die claimen dat Fukushima alleen al in de VS 14.000 doden heeft veroorzaakt, hebben hun cijfers opgetrokken naar 20.000. 

  • Het afgaan van een politiestralingsalarm in een vrachtwagen die radioactieve tissuehouders bij Bed Bath and Beyond (Amerikaanse keten) kwam afleveren, kan heel goed het bewijs zijn van de lakse houding ten aanzien van radioactieve materialen. 

  • Vergeet ook niet dat het aantal gevallen van schildklierkanker in de VS op mysterieuze wijze is toegenomen de afgelopen tijd.


Toch is de algemene teneur van de officiële berichtgeving: Maak u niet ongerust. Tepco, de eigenaar van de Japanse kerncentrales in Fukushima heeft de centrale onder een cold shutdown, dus ‘alles is onder controle’…
Hoewel, de temperaturen in Reactor nummer 2 zijn omhoog gesprongen en Tepco heeft geen idee waar de nucleaire brandstof is gebleven. Daarom wordt momenteel een gat in het reactorvat geboord om daar achter te komen…