26 januari 2012

Nieuwste ‘Pre-crime’ tech: Rood licht om misdaad verdachten te markeren


Verdacht uitziende personen moeten voortaan oppassen in het plaatsje East Orange in de staat New Jersey. Hier zet de plaatselijke politie rode lampen in om mensen, die mogelijk op het punt staan een misdaad te begaan, te beschijnen en ze zo zichtbaar te markeren voor iedereen op straat.

Het is een zogeheten ‘precrime’-methode om misdaad te voorkomen. Politieagenten op afstand houden de straten in de gaten en zodra ze een verdacht persoon zien, beschijnen ze hem of haar. Het maakt deel uit van een preventie strategie om de stad, die vroeger hoog scoorde in de misdaadindex, steeds veiliger te maken. De vraag is alleen of het juist is om iemand te markeren als verdachte, nog vóór dat hij of zij maar iets misdadigs heeft gedaan.

Bekijk de reportage van persbureau AP over deze nieuwe politietechniek:

Red Lights Newest 'Precrime' Technique


Big Brother is watching You
Surveillance van onze samenleving is overal en zal met de tijd nog meer toenemen. Als gevangenis populaties blijven groeien, zal hemelhoog stijgende misdaad en wetteloosheid de steden teisteren, en zal terrorisme op de super hightech toer gaan.
De nadruk op bestrijding van criminaliteit zal ongetwijfeld meer verschuiven naar de arena van preventie en controle. Camera's, afluisterpraktijken, digitale berichten onderscheppen, drones die overvliegen, luchtschepen en satellieten zullen de planeet verzadigen.