3 februari 2012

Aardbeving UPDATE


2/2/2012 -- Global Earthquake Overview -- USA, Europe, Asia, South Pacific, S. America

Geüpload door dutchsinse op 2 feb 2012


Deze video is een snel 15 minuten-overzicht van de huidige aardbeving locaties (en van de afgelopen 14 dagen) - een kort overzicht van Yellowstone en de PNW (Pacific Northwest), in kaart gebracht - ook een kijkje in Europa, Midden-Amerika, Zuid-Amerika, Azië en de Pacifische Ring van Vuur.

De Noord-Amerikaanse Craton - genaamd Laurentia – laat zien dat er meerdere bewegingen zijn wees je er van bewust als je in de VS woont - de hoogste tijd voor een 6+M aardbeving aan de westkust van Baja Mexico en in de oceaan bij de kust van Oregon / British Columbia / Washington State ... en overal langs de rand van de craton... Dit betekent WA, ID, MT, WY, UT, CO, NM, TX, OK, AR, MO, IL, KY, TN, MS, AL, VA, OH, en Nieuw-Engeland ten noordoosten naar Quebec / Ontario Canada.

Europa - hetzelfde scenario - overal langs de rand van de Noord-Europese plaat - ten noorden van de Alpen… op een diagonale lijn verspreid over en ten noordwesten van de Canarische Eilanden naar Polen. Noord-Europa… het Engelse Kanaal ten noorden langs IJsland door de zee van Noorwegen.

Midden-en Zuid-Amerika - Let op de rand van de Pacifische plaat - 'hot spots' zijn ten zuiden van Mexico en centraal Chili / Peru.

Let in het bijzonder op Nieuw-Zeeland, Vanuatu, Indonesië, de Filippijnen, India naar Afghanistan.


Na het opnieuw lezen van het bovenstaande… lijkt het me dat de meeste plaatsen op de planeet zich in een zware toestand van beweging bevinden - alle gebieden hebben hun specifieke 'hot spots'. 

We hebben te maken met een wereldwijde aardbeving toename. Sommigen ontkennen dit en zeggen dat we een normaal aantal aardbevingen hebben. Ik persoonlijk geloof dat niet. Ga naar USGS of andere overheidssites en vergelijk het aantal aardbevingen van 2011 met die van 2010…. Je krijgt helaas geen volledig overzicht op deze websites! Ik kan je vertellen dat er veel meer aardbevingen zijn gerapporteerd, zelfs door de mainstream media (in de VS). 

Volledige blog met de links die je nodig hebt om aardbevingen te volgen op een wereldwijde basis: