4 februari 2012

Krachtige energie, die vrijkomt uit de kern van de aarde, geregistreerd


Het Internationaal Geodynamisch Monitoring System, een deel van GNFE (Londen, UK) heeft op 15 november 2011 een krachtige energie geregistreerd, die vrijkomt vanuit de kern van de Aarde.  

De intense driedimensionale zwaartekracht anomalie werd bijna tegelijkertijd geregistreerd door alle geofysische ATROPATENA stations, van elkaar gescheiden op grote afstand in de volgende steden: Istanbul (Turkije), Kiev (Oekraïne), Baku (Azerbeidzjan), Islamabad (Pakistan) en Yogyakarta (Indonesië).

Volgens GNFE voorzitter professor Elchin Khalilov, geeft de gedetailleerde analyse van het ATROPATENA station aan dat een krachtige energie vrijkomt, welke komt uit de kern van de Aarde. Volgens de wetenschapper kan dit feit een intensivering van de geodynamische processen in onze planeet betekenen, en kondigt als gevolg daarvan, een hoger aantal zware aardbevingen, vulkaanuitbarstingen en tsunami's aan.  

De aardbeving voorspelling-zenders van ATROPATENA registreren in het bijzonder driedimensionale zwaartekracht anomalieën, die zich voordoen, gemiddeld, 3-7 dagen voorafgaand aan een zware aardbeving. Deze afwijkingen (onregelmatigheden) worden gegenereerd door het passeren van tektonische golven (stress golven) onder de stations. Ze worden uitgestoten door de op handen zijnde grote aardbevingen, op het moment dat de stress golven kritieke waarden bereiken. Deze golven reizen heel langzaam, hun snelheid varieert van een gemiddelde van 30 km/u op de continenten, tot 120 km/u in de oceanische korst. De stress golven zijn van een lage frequentie en de duur varieert van gemiddeld enkele uren tot twee dagen, waardoor het voor de seismische stations onmogelijk is om ze te detecteren. Echter, de ATROPATENA stations registreren het doorlaten van golven met een groot tijdsverschil, en helpt hun bewegingen te bewaken. Met vrij hoge nauwkeurigheid berekenen ze de locatie van het epicentrumgebied van de verwachte aardbeving.