14 februari 2012

Kurkuma en curcumine doden kankercellen
Kurkuma en curcumine zijn in het verleden opgevallen als krachtige anti-kanker stoffen, maar onderzoek heeft nu nog meer licht geworpen op het verbazingwekkende vermogen van zowel kurkuma als curcumine om daadwerkelijk de groei van kanker te blokkeren.  

Dit is te danken aan het unieke vermogen van een hoofdbestanddeel in kurkuma dat daadwerkelijk in staat is om een enzym, dat de verspreiding van hoofd- en halskanker bevordert, te blokkeren. 

Curcumine is een gele kleurstof. De kleurstof wordt door extractie bereid uit geelwortel, de wortelstokken van de kurkumaplant Curcuma longa.

Onderzoekers van UCLA ontdekten dat curcumine, het belangrijkste component in kurkuma dat ook verantwoordelijk is voor de kleur, deze kankerblokkerende eigenschappen toonde tijdens een onderzoek met 21 deelnemers, die leden aan hoofd- en halskanker. De proefpersonen kregen elk twee curcumine kauwtabletten met 1000 milligram van deze stof. Na het toedienen van de curcumine kauwtabletten was een onafhankelijk laboratorium in Maryland belast met de evaluatie van de resultaten.

Wat het lab vond was dat de enzymen in de mond van de patiënt, die verantwoordelijk waren voor het bevorderen van de verspreiding van kanker en de groei, werden geremd door de curcumine suppletie. Als gevolg hiervan stopte de curcumine inname de verspreiding van de kwaadaardige cellen. Van curcumine was al eerder, in een gelijkwaardig schokkend onderzoek, ontdekt, tumoren te verminderen met 81 procent!

Hoewel de voordelen van kurkuma geen grote bekendheid heeft in de Verenigde Staten, is kurkuma bekend door het wijdverbreide gebruik in veel Zuid Aziatische en Midden-Oosterse landen. Gebruikt als specerij in traditionele gerechten hebben veel culturen al volledig de krachtige gezondheid bevorderende aspecten van kurkuma erkend.

Misschien wel het beste deel over kurkuma is het feit dat het erg goedkoop is in verhouding tot zeer ineffectieve geneesmiddelen tegen kanker, die daadwerkelijk hebben aangetoond, tumorcondities te verslechteren en patiënten te doden. Naarmate meer gezondheidswerkers de eigenschappen van kurkuma en curcumine gaan realiseren, is het zeer goed mogelijk dat het net zo populair en wijdverbreid zou kunnen worden, zo niet meer dan de supervoedingsstof vitamine D.
 

Bron: Zaplog.nl