4 maart 2012

Japanse researchers vinden wapen uit dat spreker letterlijk het zwijgen oplegt
Het is een apparaat dat recht uit de tijd van George Orwell zou kunnen komen. Japanse onderzoekers hebben namelijk een apparaat uitgevonden dat conversaties zou kunnen stilleggen. Zo kan een spreker letterlijk het zwijgen worden opgelegd.  

Kazutaka Kurihara en Koji Tsukada ontwierpen een pistool dat ze de 'Speech Jammer' oftewel ‘Spraakblokkeerder’ noemden. Ideaal om een rumoerig klaslokaal of lawaaierige bibliotheek te laten verstommen.
Het legt personen "gesproken gehoorzaamheid" op, vertellen de uitvinders. Het toestel is werkzaam vanop 30 meter afstand. Wanneer het pistool wordt afgevuurd op een persoon die aan het spreken is, wordt die zo goed als onmiddellijk stil. De gebruikte techniek creëert deze stilte door de hersenen van de spreker te bevriezen.

Werking stilte pistool
Het pistool neemt via een microfoon de spraak op en stuurt dan hetzelfde geluid terug in minder dan 0,2 seconden. De techniek, 'vertraagde auditieve feedback' genaamd, kan volgens psychologen zo goed als zeker de spraak afremmen, iemand laten stotteren en hen dan volledig doen verstommen. De techniek is gebaseerd op de theorie, dat als we spreken, onze hersenen moeten horen wat er uit onze mond komt, maar het verontrustend vinden hetzelfde twee keer te horen. Het zou geen pijn veroorzaken, maar hetzelfde gevoel creëren als wanneer je de echo van je stem hoort tijdens een telefoongesprek of tijdens een chatsessie op Skype.

Uitspraken terugsturen
"Eigenlijk wordt de spraak afgeremd door de spreker zijn eigen uitspraken terug te sturen met een vertraging van een paar honderd milliseconden", vertellen de wetenschappers in een nieuw onderzoeksrapport van het Nationaal Instituut voor Geavanceerde Industriële Wetenschap en Technologie in Tskuba en op de Universiteit van Ochanomizu , in Japan. "Mensen zullen geen enkel fysiek ongemak ervaren en het effect verdwijnt onmiddellijk wanneer hij of zij stopt met spreken."

Hulpmiddel stotteraars
Een voorbereidend onderzoek toont aan dat het toestel beter werkt bij iemand die een voorbereide toespraak voorleest dan bij spontane gesprekken. Het zou dus het perfecte middel zijn om je minst favoriete politicus het zwijgen op te leggen. Het apparaat is niet helemaal slecht, want het zou ook het leven van mensen met een spraakgebrek kunnen verbeteren.
 

De foto's van het apparaat kun je HIER bekijken. 

Possible technology used to trigger "strokes" and "cognitive seizures" in people, revealed by MSM?

De meesten van jullie herinneren zich misschien nog de virale video's met nieuwslezers, zoals Serene Branson en Mark McAllister, met cognitieve (spraak) aanvallen op hun live verslaglegging, die ervoor zorgden dat ze de controle over hun spreken verloren en begonnen met het herhalen en uitbrengen van onverstaanbare klanken.

Wat door MSM 'beroertes' en 'complexe migraines’ werd genoemd, lijkt eindelijk gedeeltelijk onthuld als een apparaat, dat in staat is om spraakstoornissen te activeren met exact dezelfde symptomen, aangetoond door deze en andere verslaggevers in het afgelopen jaar.