6 april 2012

Beveiligingscamera herkent 36 miljoen gezichten per seconde!


Hitachi heeft een beveiligingscamera ontwikkeld die iedereen, die ooit langs de camera liep, in een fractie van een seconde opnieuw herkent. 

Gezichtsherkenning wordt al geruime tijd toegepast voor beveiligingsdoeleinden. Een nieuw camerasysteem, ontwikkeld door Hitachi Kokusai Electric, kan het proces van herkenning aanzienlijk versnellen. De camera die getoond werd tijdens de Security Expo in Japan verwerkt foto’s en videobeelden meteen tijdens de opnames, en herkent gezichten in real-time. 

De makers beweren dat het systeem 36 miljoen verschillende gezichten in één seconde kan vergelijken. Herkende gezichten worden als thumbnails weergegeven, zodat je in één oogopslag alle beelden van het desbetreffende gezicht voorgeschoteld krijgt. Het systeem bereikt deze enorme snelheid door meteen tijdens de opname de gezichtsherkenning op de beelden los te laten, in plaats van te wachten tot na de opname.

De camera kent echter wel beperkingen. Het gezicht moet binnen een hoek van 30 graden horizontaal en verticaal in de camera kijken en de gezichten moeten minimaal 40 pixels in de hoogte en breedte groot zijn om herkend te kunnen worden. Hitachi zal de camera’s volgend jaar op de markt brengen. 

Surveillance camera searches 36 million faces in a second

Geüpload door Qronos16 op 26 mrt 2012 

ALLES wat je in het openbaar doet, zal worden vastgelegd…
Een nieuwe, geavanceerde bewakingscamera van Hitachi is in staat om voorbijgangers te matchen met de mensen in een database. Op zich is deze technologie niet nieuw, maar met name de snelheid is opvallend: iedere seconde kunnen er 36 miljoen mensen worden herkend. Zeg maar dag tegen je privacy!