27 april 2012

Groene wolken boven Moskou wakkeren vrees aan voor Apocalyps

MOSKOU - Inwoners van Moskou zijn donderdag opgeschrikt door een grote mysterieuze groene wolk die boven hun stad hangt.

Op sociale media als Twitter en Facebook verschenen direct verontruste berichten als dat de Russische hoofdstad zou zijn getroffen door een gifaanval. Die angst werd nog eens gevoed doordat het afgelopen donderdag precies 26 jaar geleden was dat de kernramp van Tsjernobyl plaatsvond. 

Pollen? Een mooi excuus…
Maar volgens het Russische persbureau Interfax is er geen reden voor paniek. De groene wolk bestaat uit stuifmeel van bomen en planten. Met name de bloeiende berkenbomen in de stad zouden veel van deze zogeheten pollen verspreiden. De warmte, in combinatie met harde wind, zorgt er vervolgens voor dat de pollen een grote groene wolk vormen.  

Green Clouds In Russia Spark Fears Of Apocalypse - April 26, 2012

Gepubliceerd op 26 apr 2012 door jcattera 

Overheid houdt informatie achter
Anderen geloven dat de autoriteiten informatie achterhouden voor het publiek: "Pollen, het is gewoon een excuus. Het kan net zo goed het begin van de Apocalyps zijn!"  

Fabriek ontploft
Sommigen melden dat het afkomstig zou kunnen zijn van chemische stoffen uit een vermeende brandende fabriek in de regio Moskou. Russische Twitter gebruikers posten alarmerende berichten, als "Moskou scholen zijn gesloten als gevolg van de ontploffing! Kinderen worden naar huis gestuurd", "Lucht is helemaal groen in het zuiden van Moskou!" en "De fabriek in Kaluga is verwoest!"
Ook werd een stroom van 911 telefoontjes geregistreerd.  


Bron: Telegraaf.nl