24 april 2012

James Cameron's nieuwe bedrijf wil asteroïden delven. It’s Out there somewhere…


Gepubliceerd op 22 apr 2012 door SunriseOn7 

Filmregisseur James Cameron investeert in een geheel nieuw bedrijf, met het plan om asteroïden te delven voor mineralen, edele metalen en zelfs water! 

Gepubliceerd op 23 apr 2012 door NMANewsDirect 

Asteroïden hebben veel van de edele metalen die de aarde ook heeft. In feite komen de meeste metalen die we vandaag de dag delven oorspronkelijk uit asteroïden, die de aarde in vroege jaren raakten. Maar NEO’s (Near Earth Asteroïden) bieden de beste mogelijkheid voor de mijnbouw, omdat ze dichterbij de aarde komen. Het verzamelen van materiaal kan zo simpel zijn als het gebruik van een magnetische hark om het kostbare materiaal op te schrapen, wat vervolgens ter plekke zou kunnen worden verwerkt en naar de aarde worden gezonden. 

Gaat nieuw bedrijf de ruimte plunderen?Planetary Resources Inc. belooft ons een nieuwe vorm van industrie en een heel nieuwe definitie van het begrip ‘natuurlijke bronnen’.  

Wat dat concreet betekent? We kunnen het u nu nog niet vertellen. Vandaag doet het gloednieuwe bedrijf Planetary Resources Inc. de plannen tijdens een persconferentie uit de doeken. Maar uit een persbericht dat deze persconferentie aankondigt, kunnen we al wel wat interessante feiten halen. 

Het doel
Zo is er in de aankondiging te lezen dat Planetary Resources Inc. in twee sectoren werkzaam gaat zijn. De sector die de ruimte ingaat en verkent, en de sector die zich bezighoudt met natuurlijke bronnen. Daarnaast belooft Planetary Resources Inc. wereldwijd biljarden om te gaan zetten. “Deze innovatieve start-up zal een nieuwe industrie creëren en een nieuwe definitie van ‘natuurlijke bronnen’ opleveren”, zo meldt het persbericht. “Een nieuwe ruimte-onderneming met als missie: de welvaart van de mens blijven verzekeren.”
 

Zijn dat zomaar loze woorden of te hoge verwachtingen?
Dat is twijfelachtig. Zeker wanneer je leest wie achter Planetary Resources Inc. zitten.  
Een greep uit de grote namen: Larry Page (oprichter van Google), James Cameron (regisseur, dook onlangs nog de Marianentrog in) en Charles Simonyi (ooit werkzaam bij Microsoft, nu ondernemer en goed voor zo’n 1 miljard dollar). Ook zijn er enkele oud-medewerkers van NASA bij de oprichting van dit bijzondere bedrijf betrokken.
Wat Planetary Resources Inc. echt gaat doen, blijft nog even koffiedik kijken. Maar op basis van dit persbericht kunnen we daar wel al voorzichtig over speculeren. Het lijkt erop dat het bedrijf de ruimte gaat verkennen en hetgeen ze aantreffen ook direct willen gaan inzetten. Grondstoffen uit de ruimte halen is allang een droom van velen en het zou inderdaad een hele nieuwe tak van sport en een hele nieuwe tak van inkomsten genereren. De toekomst zal het leren. En die toekomst begint morgen.

Zie ook: