21 april 2012

Terwijl u de broekriem aanhaalt, geven onze eurocraten 160 miljoen euro uit aan de meest absurde projectenTerwijl Europa steeds dieper wegzinkt in een oneindige schuldenberg, blijven de Brusselse eurocraten hardnekkig vasthouden aan de Europese droom. In een poging om hun visie op te leggen aan de rest van Europa staan ze op het punt om ruim 160 miljoen euro uit te geven voor de oprichting van het Europees museum House of European History (HEH).

Het gaat om een project van Hans-Gert Poettering, dat in 2014 in Brussel zijn deuren zal openen en dat een prijskaartje heeft dat snel van 50 miljoen euro tot 160 euro is gegroeid! Het museum wil het bewustzijn van een “Europese identiteit” gaan promoten. Maar het project draait stilaan op een farce uit.

De meest enthousiaste Europeanen wilden, in een poging om de geschiedenis te verkrachten, de Tweede Wereldoorlog de naam “Europese Burgeroorlog” meegeven. Omdat sommigen alsnog het hoofd koel hielden, werd, na luid protest en een reeks oeverloze discussies, uiteindelijk beslist om controversiële onderwerpen gewoon te negeren en het jaar 1946 tot het “Jaar nul” van Europa uit te roepen.

Eurosceptici als Martin Callanan noemen het project narcistisch: “In economisch goede tijden zou het project een groteske verspilling zijn, maar te midden van deze crisis is het gewoon schandalig.” LLD-verkozene Derk Jan Eppink spreekt van “zelfverheerlijking op kosten van de belastingbetaler, terwijl men niet eens akkoord raakt over wat in de oorlog gebeurde.”
Zoals gewoonlijk wordt het project in de Belgische mainstreammedia amper vermeld, al kan het model staan voor de toenemende en absurde pogingen om koste wat kost het instortende Europees project te redden.

1 op 10 inwoners van de eurozone zit zonder werk; in sommige landen loopt dit voor jongeren op tot 50%. Duizenden mensen komen op straat, uit protest tegen hervormingen en bezuinigingen als gevolg van de voortdurende recessie, terwijl het IMF er deze week voor het eerst op wees dat de schuldencrisis tot het einde van de eurozone zou kunnen leiden. Maar het Europees Parlement blijft ongestoord verder werken aan zijn droomproject: de uitbreiding van de EU. In Brussel lijkt niet de crisis, maar de hoogmoed, hoogtij te vieren, schrijft de Daily Mail.

Europese belastingbetalers, die dit soort frivoliteiten financieren, betalen jaarlijks 2 miljard euro voor de werking van het EP. De Europese bureaucratie groeit tegen een versneld tempo ( van 3.946 tot 6.245 ambtenaren sinds 2004), terwijl het vertrouwen in de markten zakt en de economieën van de lidstaten in het slop zitten.

Absurde projecten als het Europees museum en het nieuwe tv-kanaal van het Europees Parlement – dat 8,5 miljoen euro per jaar kost en amper 830 kijkers per dag haalt, ondanks het feit dat in 22 talen worden uitgezonden, waaronder het Gaelic, een taal die door 80.000 mensen wordt gesproken – zijn het bewijs dat de Brusselse eurocraten in hun eigen fantasiewereld leven, waarin het straks abrupt ontwaken dreigt te worden, besluit de krant. Dat bij de laatste Europese verkiezingen amper 43% van de mensen opdaagden om hun stem uit te brengen (in sommige landen minder dan 20%) lijkt hen niet te deren. 


Bron: Express.be