30 april 2012

Zonnebrandleugen – Hoe zonnebrandcrème juist kanker veroorzaakt


Veel zonnebrandcrèmes zijn volgens een onderzoek van het Instituut voor Farmacologie en Toxicologie van de Universiteit van Zurich mogelijk schadelijk voor de gezondheid. Dr. Leonard Coldwell in Amerika gaat zelfs zover dat hij stelt dat de zon juist helpt om ons tegen kanker te beschermen!


Drie veel gebruikte stoffen tegen schadelijke UV-straling zouden wel eens kankerverwekkend kunnen zijn, zo concluderen de onderzoekers.

De Deense regering heeft op basis van de bevindingen van het onderzoeksteam besloten veel zonnebrandcrèmes van de markt te halen. De drie schadelijke stoffen zouden gemakkelijk opgenomen worden in het lichaam en borstkanker en een verstoorde hormonenhuishouding veroorzaken, aldus de Deense autoriteiten. 

3 gevaarlijke stoffen
Het draait volgens het Deense ministerie van Milieu om 4-methylbenzilideenkampfer, octyl methoxycinnamate en benzofenon-3. 

60% bevat verdachte stoffen
Het departement onderzocht 68 soorten zonnebrand en heeft vastgesteld dat in 60 procent daarvan de verdachte stoffen zit, zo meldde de Deense televisie.
Volgens de lijst die het departement op internet heeft gezet, zouden onder meer bepaalde producten van de merken Biotherm, Elizabeth Arden, The Body Shop en Nivea Sun de schadelijke stoffen bevatten. 

Oproep
De autoriteiten roepen de Deense detailhandel op producten, die op de internetlijst als schadelijk worden betiteld, uit de schappen te halen (www.miljoestyrelsen.dk/Kemi/UV-liste.htm > klik op Engelse vertaling).
De meeste Deense apothekers en winkels hebben volgens het persbureau Ritzau meteen gehoor gegeven aan de oproep van het ministerie.
 

The Sun Prevents Skin Cancer, Sunscreen Causes It

Gepubliceerd op 11 apr 2012 door FernanDoylet 

Dr. Leonard Coldwell legt uit dat de aanmaak van vitamine D3 in ons eigen lichaam, welke wordt aangezet door blootstelling aan de zon, ons lichaam juist helpt kanker te voorkomen. Hij beschrijft ook hoe hij gelooft dat zonnebrandcrème de oorzaak is van huidkanker. Luister naar zijn beredeneringen en ervaringen!  


Bron: Bovendien.com