8 mei 2012

Bad Moon Rising: Eurozone regeringen & markten glijden dieper af naar chaos





















Financiële markten: Crisis erger door winst links Frankrijk & Griekenland

Deutsche Bank: Hulppakket Griekenland in gevaar - Europa stevent steeds sneller af op permanente vermindering welvaart
 

Aanhangers van de extreem linkse Syriza partij vieren in Athene hun verkiezingsoverwinning.
Links heeft gewonnen, in zowel Frankrijk als Griekenland. De financiële markten reageerden negatief: de rente en de kredietuitvalverzekeringen voor Italië, Spanje en Frankrijk gingen vandaag onmiddellijk omhoog. Reden is dat 'links' zijn kiezers heeft beloofd minder te gaan bezuinigen en meer geld te gaan uitgeven, waardoor de markten verwachten dat de schuldencrisis in Europa verder uit de hand zal lopen. 

Nieuwe Franse president
De nieuwe Franse president Francois Hollande beloofde zijn kiezers om de gemaakte afspraken met Europa te herzien en allerlei bezuinigingen, zoals het verhogen van de pensioenleeftijd (die 60 jaar was), terug te draaien. In Griekenland leden de gevestigde conservatieve Neo Demokratia partij en de socialistische PASOK partij enorme verliezen ten koste van onder andere de links extremistische Syriza partij, die eveneens niet van plan is de bezuinigingsafspraken met Europa na te komen. De Onafhankelijke Grieken kregen 10% en ook de communisten wonnen flink. Zij willen dat Griekenland uit de eurozone stapt.  

De Deutsche Bank noemt de verkiezingsuitslag een 'negatieve verrassing' voor de markten en denkt dat de financiële hulppakketten voor Griekenland in gevaar zullen komen, omdat nieuwe onderhandelingen over de Griekse bezuinigingen de onzekerheid over de hele eurozone zullen vergroten. 

Begrijpelijke maar funeste keus voor links
In Griekenland lijkt een stabiele meerderheidscoalitie onmogelijk en komen er binnenkort mogelijk weer nieuwe verkiezingen. Waarnemers denken dat de extremistische partijen dan mogelijk nog meer stemmen zullen krijgen. Een uittreding van Griekenland uit de euro zal waarschijnlijk een kettingreactie in de andere probleemlanden -Italië, Spanje, Portugal en Ierland- veroorzaken en mogelijk zelfs de hele eurozone uit elkaar doen vallen.

De keus van de Grieken, Fransen en straks de Nederlanders -die volgens peilingen ook het liefste een linkse coalitie zien komen- is gezien de pijnlijke bezuinigingen begrijpelijk, maar funest. Volgens de Zwitserse megabank UBS wordt met de uitslag in Griekenland de indruk gewekt dat de Grieken de keus hebben om niet aan de euro-bailout afspraken mee te werken. Die keus hebben zij volgens de bank echter niet. De bank benadrukt dat iedere lidstaat mede verantwoordelijk is voor het overleven van de eurozone...


Is this Not Pointing to the Bear beast Rising, and a one world Leader Beast ready to take his seat.

“We did everything we could but it just wasn’t possible,”
Article states: Eurozone governments and markets slide deeper into chaos..... 

No lion will be there, nor will any ferocious beast get up on it; they will not be found there. But only the redeemed will walk there.
Isaiah 35:9. Gods Promise to us. 

Wijst dit niet naar het beer Beest, dat opkomt, en een één wereldleider Beest, klaar om zijn plaats in te nemen?

"We deden alles wat we konden, maar het was gewoon niet mogelijk is…"
 

Daar zal geen leeuw zijn en geen verscheurend dier zal daarop komen; zij worden daar niet gevonden. Maar de verlosten wandelen daarop… Jesaja 35:9
Gods belofte aan ons!