17 mei 2012

Catastrofes bewezen opnieuw dominante kracht in de geologie: Wetenschappers verbijsterd door dramatische verandering zeebodem in 2 weken
13 mei 2012 - TONGA - Onderzoekers bestudeerden de Monowai vulkaan in de buurt van Tonga, en ze registreerden grote veranderingen in de hoogte in slechts twee weken tijd.  

Hoofdauteur Tony Watts van de universiteit van Oxford vertelde de BBC “dat het een openbaring was “een wake-up call”, dat de zeebodem in feite veel dynamischer is dan we eerder dachten. Ik heb in mijn carrière de zeebodem bestudeerd, die wij over het algemeen vrij stabiel vonden, dus is het prachtig om zoveel te zien veranderen in zo'n korte tijd." 

Onderwater wonder
Maar liefst 32.000 onderwater bergen in de wereld zijn geïdentificeerd en het grootste deel wordt verondersteld van vulkanische oorsprong te zijn. Enkele duizenden van deze onderwater vulkanen kunnen actief zijn, maar een combinatie van oceaan diepte en afstand houdt in, dat er nog zeer weinig zijn onderzocht.   

Hevige activiteit waargenomen
Het team verliet het gebied om elders verder te gaan met het geplande onderzoek, maar drie dagen later werden ze gewaarschuwd dat seismische detectoren op de Cook Eilanden een hevige activiteit rond de vulkaan hadden waargenomen, over een periode van vijf dagen. "Als we daar gebleven waren, tijdens de vulkaanuitbarsting, dan hadden de rotsen de romp van het schip kunnen raken. En dat had potentieel gevaarlijk kunnen zijn."  

Ontstaan nieuwe vulkanische kegel
Later is het schip teruggegaan naar de betreffende plek en de wetenschappers waren verbaasd om te zien, hoeveel van de vulkaan was veranderd. In een tijdsbestek van twee weken was een deel van de top van de vulkaan ingestort, met maar liefst 18,8 meter, terwijl nieuwe lavastromen een ander gebied hadden opgehoogd met 79,1 meter.
Het meest opvallend was de totstandkoming van een geheel nieuwe vulkanische kegel!  

Onderzeese aardverschuiving en vulkanisme
De onderzoekers geloven dat de veranderingen vele malen groter zijn dan bij de meeste andere vulkanen. Alleen Vesuvius en Mount St. Helens ondervinden een grotere groei. Het document stelt, "Een herinnering aan ons, hoe snel geologische processen, zoals onderzeese aardverschuiving en vulkanisme kunnen optreden". 

Elke beweging kan tsunami veroorzaken
Het document zegt dat de snelheid van groei en verandering in beweging is, en hoogleraar Watt zei: "Elke beweging op de zeebodem heeft de potentie om een tsunami te creëren. Een aardbeving ontwricht namelijk plotseling de zeebodem. Hier is sprake van een gewelddadige verstoring geweest, die vijf dagen duurde, met naar buiten sijpelend magma, dat wellicht te traag was om een tsunami te veroorzaken – desondanks is het ongekend"!
Dit is een gewelddadige uitwisseling van rotsen in het water - het kan de kegel destabiliseren en veroorzaakt een aardverschuiving, die in principe een tsunami kan veroorzaken. – BBC

Micha 7:19  Hij zal Zich wederom over ons ontfermen, Hij zal onze ongerechtigheden vertreden. Ja, Gij zult al onze zonden werpen in de diepten der zee. 

Job 34:21-22  Want zijn ogen gaan over des mensen wegen, en Hij ziet al zijn schreden; geen donkerheid is er, noch diepe duisternis, waarin de bedrijvers van ongerechtigheid zich kunnen verbergen. 

Ezechiël 26:19  Want zo zegt de Here HERE: Wanneer Ik u maken zal tot een verwoeste stad, als de steden die ontvolkt zijn; wanneer Ik de vloed over u zal doen opkomen en de grote wateren u zullen bedekken.

... en nu zijn de filmmakers beneden in de Marianentrog, een ondenkbaar... 

Citaat: Wetenschappers zijn verbijsterd door de dramatische verandering in de zeebodem in twee weken.
Dit is een gewelddadige uitwisseling van rotsen in het water - het kan de vulkaankegel destabiliseren en een aardverschuiving veroorzaken, die in principe weer een tsunami kan veroorzaken. – BBC einde citaat. 

Ook gehoord op CNN.com: Uw gedachten over de expeditie…
Tijdens een van zijn laatste testduiken voor de missie, is filmmaker James Cameron meer dan 26.000 meter afgedaald in de Solomon Zee, net ten zuiden van Papoea-Nieuw-Guinea. Ze waren uitgerust met speciale camera's en robotarmen. De diepzee Challenger is in staat om verticaal te duiken met een snelheid van ca. 150 - 200 meter per minuut en kan een enorme druk weerstaan ​​- tot 16.000 pond per vierkante inch.
Wanneer het onderwaterluik sluit, dan stijgt de temperatuur binnenin "als een sauna", zei Cameron, die zijn afdaling begon in korte broek en T-shirt. En even later heeft hij meerdere lagen kleding nodig, door de snel veranderende temperatuur, tot aan bevriezing toe, als hij verder naar beneden gaat. Het is ongemakkelijk en je zit uren verkrampt in een kleine ruimte, maar het is zeker de moeite waard”, zei hij.