9 mei 2012

Waarschuwing! Nieuwe YouTube censuur – Het einde van het Vrije Internet


Warning: YouTube Launches Vicious Censorship

Gepubliceerd op 2 mei 2012 door TheAlexJonesChannel 

Langzaam maar zeker worden de duimschroeven op het internet verder aangedraaid. En het wapen waarmee men vrij internet aan banden legt, heet “copyright”. 

Google en haar dochteronderneming YouTube geven alvast een voorproefje van wat ons allemaal te wachten staat…
YouTube gaat nu zover dat alle audio en visuele karakteristieken van individuele personen onder copyright (auteursrecht) vallen. Dit betekent dat “derden” copyright rechten kunnen claimen op materiaal wat hen totaal niet toebehoort!
Dit is bijvoorbeeld het geval wanneer in een YouTube video een persoon verschijnt, die een copyright overeenkomst met een ander bedrijf heeft. Dit bedrijf heeft dan volgens YouTube de rechten voor dat stukje video, waarin deze persoon verschijnt.

Automatische speurrobots
Eén van de eerste slachtoffers van deze nieuwe regel is Alex Jones (en ikzelf). Zijn YouTube kanaal werd afgewaardeerd door het bedrijf, omdat ergens in video’s van jaren geleden de komiek Joe Rogan te gast was in de Alex Jones show. De spiders (geautomatiseerde speurrobot) van YouTube hadden geconstateerd dat de stem van Joe Rogan voorkwam in Alex Jones’s video’s, terwijl het copyright van Joe Rogan toebehoort aan een bedrijf dat Brent Pixels heet.

YouTube account kan zonder waarschuwing worden verwijderd
Niet alleen Alex Jones werd door YouTube gesommeerd de gedeelten met Joe Rogan te verwijderen, ook andere YouTube gebruikers op het internet kregen hetzelfde bericht, waardoor er in één keer vele video’s van het internet verdwenen en bestaande YouTube kanalen werden verwijderd.
Door deze volledig geautomatiseerde software, die continue door het gehele YouTube bestand patrouilleert, zijn er inmiddels al honderdduizenden video’s verdwenen. Video’s die op zich allemaal een unieke inhoud hebben, maar die de pech hebben dat er ergens een beeld of geluidsfragment in zit, waarop copyright van derden rust. Dit schijnt weinig meer te maken te hebben met een “fair use policy” (gebruik naar redelijkheid), zoals tot nu toe gebruikelijk was op internet.

SOPA wet in de praktijk
Alhoewel de SOPA wet van tafel werd geveegd, weerhoudt dat Google er niet van om alvast deze wet in de praktijk toe te passen. De kern van het probleem ligt in het volledig geautomatiseerde systeem, dat niet alleen muziek en dergelijke opspoort, maar ook individuele stemmen! 

Dreiging
Het resultaat van dit alles is, dat de al lange tijd bestaande uploadfaciliteit voor langere video’s van Alex Jones op YouTube is stopgezet en dat het gehele kanaal met meer dan 200 miljoen videoviews onder dreiging staat om te worden afgesloten.
Het lijkt er dus op dat Google gaat bepalen wie wat, waar te zien gaat krijgen. Een geruststellende gedachte, want Google weet immers wat goed voor je is??
 

Helaas kan ook ik geen video’s, langer dan 15 minuten, meer uploaden. Posted: Eindtijdnieuws.blogspot.com en Eindtijd.goedbegin.nl