20 mei 2012

Zware aardbeving met kracht van 6.3 treft noorden van ItaliëHet noorden van Italië is vanochtend vroeg getroffen door een aardbeving met een kracht van 5,9 op de Schaal van Richter. Het epicentrum lag ongeveer 36 kilometer ten noorden van Bologna, meldde de Amerikaanse geologische dienst USGS. Drie nachtarbeiders in de streek van Modena en Ferrara zijn omgekomen, zo hebben de brandweer en de Civiele Bescherming gemeld. 

De aardbeving vond plaats op een diepte van ongeveer 10 kilometer en duurde ongeveer 20 seconden. Volgens hulpverleners kwam door de beving zeker één persoon om het leven bij een instorting in het industriegebied van Bondeno. Twee mensen raakten gewond in Sant'Agostino. In diverse noordelijke plaatsen renden mensen in paniek de straat op. Volgens een brandweerman zijn verschillende gebouwen ingestort. In San Felice sul Panaro stortte een kerk in.

Bologna lijkt de aardbeving relatief ongeschonden te hebben doorstaan. Veel mensen namen een kijkje op straat en gingen daarna weer naar bed.
 

Update: Er is een persoon om het leven gekomen en er zijn twee gewonden.  

Link met meerdere bevingen, waaronder een 6.3M:

Zie ook: