5 juni 2012

Bloedrode Maan! over Utah & zeldzame Venusovergang 5-6 juni 2012


Partial Lunar Eclipse Blood Moon Over Utah today & Rare Transit of Venus Tomorrow! (June 4, 2012)

Gepubliceerd op 4 jun 2012 door adrinilinjunky 

Oorspronkelijk Bloedrode Maan video, gepubliceerd op 3 juni 2012 door YouTube gebruiker 1991BodyBuild: 

Bloedrode Maan in St. George, Utah, gevolgd door een Maansverduistering op 3 juni 2012 04:55 AM.  

Blood Moon Over ST. George, Utah 6-3-12 Whaaat?

Gepubliceerd op 4 jun 2012 door paulbegley34 

De bijbel zegt dat dit in de laatste dagen (eindtijd) één van de tekens is…. De Maan zal veranderen in ‘bloed’. 

De laatste Venusovergang van deze eeuw!
 
Foto uit 2004 van de Venusovergang 

Voor wie de Venusovergang van 2004 heeft gemist, is dit de LAATSTE KANS. De volgende is op 11 december 2117 (en deze is niet eens zichtbaar vanuit Nederland), dus dat maken we niet meer mee! Het is op een doordeweekse dag, daarom hebben we dit spektakel vroeg gepland, zodat iedereen het kan zien, nog voor je naar je werk of school toe gaat.  

De totale Venustransit duurt ruim zes uur, maar vanuit Nederland kunnen we alleen het laatste uur waarnemen, direct na zonsopgang. Om het spektakel goed te zien hebben we behalve goed weer dan ook een vrij uitzicht op de noordoostelijke horizon nodig. Daarom staan we woensdagochtend 6 juni op de heuvel aan de Meander op het industrieterrein IJsseloord II. Hier hebben we vorig jaar op 10 december met succes het laatste deel van een totale Maansverduistering bekeken. Laten we hopen dat het weer opnieuw zo meewerkt als toen! 

Bij goed weer, dat wil zeggen bij een onbewolkte noordoostelijke hemel, ben je welkom vanaf 5.15 uur op de top van de heuvel. Om 5.20 uur komt de zon op. Afhankelijk van de atmosfeer kunnen we dan 15 à 30 minuten later Venus voor de Zonneschijf zien. Behalve Venus is de kans groot dat we ook enkele fraaie zonnevlekken kunnen bekijken: de zon is zeer actief deze zomer!

Om 6.31 uur raakt Venus de Zonnerand, en doet er dan nog 18 minuten over om geheel te verdwijnen. Om 7.00 uur ruimen we onze telescopen op en is de voorstelling voorbij.
Venus is zo groot dat hij ook zonder telescoop op de zon zichtbaar is, maar kijk NOOIT zonder de juiste bescherming naar de Zon. Veilig zijn de zogenaamde eclipsbrilletjes. Heb je er één, neem die dan mee. Zo niet, we zullen er zelf een paar meenemen die je kunt gebruiken.
 

Zoals het er nu uitziet, is de lucht morgen, 6 juni 2012, erg bewolkt…