23 juni 2012

Deze week ruim 120 raketten op Zuid-Israël
Aangemoedigd doordat waarschijnlijk de Moslimbroederschap de Egyptische verkiezingen heeft gewonnen, hebben Hamas en aanverwante terreurgroepen het bombardement op zuidelijk Israël laten escaleren. 

Deze week zijn vanuit de Gazastrook meer dan 120 mortiergranaten en korte- en middellange-afstandsraketten afgeschoten op het zuiden van Israël.
De aanvallen begonnen maandagavond, na een soortgelijke raketaanval vanuit de Egyptische Sinaï. Israëlische commentatoren geloven dat Hamas en enkele ermee verbonden groepen in de Gazastrook aangemoedigd zijn door de claim van de Moslimbroederschap, dat zij de presidentsverkiezingen in Egypte hebben gewonnen. 

Ongeveer een miljoen Israëli's leven binnen het bereik van raketten uit Gaza, dus bij elke aanval klimmen grote aantallen mannen, vrouwen en kinderen de schuilkelders binnen, met name in de grotere steden zoals Ashkelon en Be'er Sheva. Er is onderzoek gedaan naar het ernstige negatieve psychologische effect op de Israëlische kinderen in het gebied, maar de media negeren dit meestal. 

Wonder boven wonder zijn door al die raketten slechts 11 mensen gewond geraakt, allen door een directe inslag in een gebouw met Israëlische grenspolitie nabij Ashkelon. 

De Israëlische ambassadeur bij de VN, Ron Prosor, heeft geklaagd over de zwakke reactie op de raketbeschietingen door de internationale gemeenschap, die altijd snel is om Israël scherp te veroordelen wanneer zijn acties Palestijnse levens in gevaar brengen. De ongelukkige realiteit is dat de wereld, en vooral de mainstream media, niet is geïnteresseerd in het bombarderen van Joodse bevolkingscentra, totdat of een groot aantal Israëli's is gedood of gewond, of Israëlische represailles een groot aantal Palestijnse slachtoffers veroorzaken. 

Meer wereldnieuws: