30 juni 2012

Ex-NASA astronauten en wetenschappers willen private Telescoop lanceren voor asteroïden die een gevaar vormen voor de Aarde


 

Dit radarbeeld van NASA toont een grote asteroïde met de naam 2005 YU55 die de Aarde passeerde in november 2011 


Een groep van ex-NASA astronauten en wetenschappers hebben niet veel vertrouwen in hun regering; ze kondigden op donderdag 28 juni 2012 aan, dat ze van plan zijn om een ​​eigen Ruimtetelescoop te lanceren, en zo te zoeken naar kleine en middelgrote asteroïden, die een gevaar voor de Aarde kunnen opleveren.  

Wie zal ons beschermen tegen een killer asteroïde?
Een team van ex-NASA astronauten en wetenschappers denkt dat het aan hen is... In een gedurfd plan, donderdag onthuld, wil de groep zijn eigen ruimtetelescoop lanceren om kleine en middelgrote ruimterotsen op te sporen en te volgen, die in staat zijn een stad of continent te verwoesten. Met deze informatie zouden ze vroegtijdige waarschuwingen kunnen afgeven, wanneer een ruige asteroïde in de richting van onze planeet dreigt te komen. Tot nu toe staat het idee van de B612 Foundation alleen nog op papier. Een dergelijke inspanning zou enkele honderden miljoenen dollars kosten, en de groep is van plan allereerst te starten met fondswerving. Achter de non-profit zitten een space shuttle astronaut, Apollo 9 astronaut, voormalig Mars tsaar, deep space-missie manager samen met andere non-NASA types. 

Sommige asteroïden krijgen een duwtje…
Asteroïden zijn overblijfselen van de vorming van het zonnestelsel. De meeste bevinden zich in de asteroïdengordel tussen Mars en Jupiter, maar sommige krijgen een 'duwtje' in de buurt van de Aarde. NASA en een netwerk van astronomen scannen routinematig de hemel voor deze Near Earth Objecten (NEO’s). En ze hebben 90 procent van de grootste bedreigingen gevonden - asteroïden van ten minste 1 kilometer, welke worden beschouwd als de belangrijkste dreiging. De groep vindt dat er meer aandacht moet worden besteed aan de naar schatting half miljoen kleine asteroïden - vergelijkbaar in grootte met die over Siberië explodeerden in 1908 en zo’n 1300 vierkante kilometer bos heeft geëgaliseerd. 

‘Kosmische roulette’
"We zijn kosmische roulette aan het spelen. Wij vliegen rond in het zonnestelsel mét deze andere objecten. De wetten van waarschijnlijkheid pakken u uiteindelijk een keer", aldus stichting voorzitter en ex-shuttle-astronaut Ed Lu. Hieraan toegevoegd door voormalig Apollo 9 astronaut Rusty Schweickart: "De prioriteit die momenteel echt nodig is, is het vinden van al die asteroïden die echt schade kunnen doen, als ze raken of wanneer raken. Het is niet een kwestie van ALS, het is echt een kwestie van WANNEER".  

Asteroïden krijgen laatste tijd veel aandacht
NASA beëindigde een terugkeer naar de Maan ten behoeve van een bemande landing op een asteroïde; dat is wat zij beweert. Vorige maand kondigde Planetaire Resources Inc, een bedrijf opgericht door ruimte ondernemers, plannen aan om edele metalen te onttrekken van asteroïden binnen tien jaar. 

Sentinel Ruimtetelescoop
Volgens het voorstel zal de asteroïde-jagende Sentinel Ruimtetelescoop gaan opereren, want, "We hebben het niet alleen maar over doom en gloom", zei Lu. "We hebben het over de openstelling van het zonnestelsel. We hebben het over het behoud van leven op deze planeet." 

NASA's Near-Earth Object Program: http://neo.jpl.nasa.gov


Ex-NASA Astronauts and Scientist Want To Launch Private Telescope To Hunt Asteroids

Gepubliceerd op 28 jun 2012 door Marygreeley1954 

Zie ook: 

Bron en verder lezen: Sfgate.com