17 juni 2012

Wetenschappers vinden nieuw bewijs! – Beenderen mogelijk van Johannes de Doper gevonden – Voorteken van Jezus’ komst?

Wetenschappers hebben nieuw bewijs ontdekt, dat de mysterieuze resten, gevonden in een kleine marmeren sarcofaag van een 5e eeuws klooster op het Sveti Ivan eiland in Bulgarije, behoren tot Johannes de Doper.  


De overblijfselen - kleine fragmenten van een schedel, botten van een kaak en een arm, en een tand - werden ontdekt, ingebed in een altaar in de ruïnes van het oude klooster, op het eiland in de Zwarte Zee. Maar na de vondst, twee jaar geleden met universele scepsis, deden Oxford Universiteit archeologen enige koolstofdatering testen.  

Op donderdag heeft het team bekendgemaakt, dat ze wetenschappelijk bewijs hebben geleverd om de buitengewone bewering te staven. De bevindingen worden zondag gepresenteerd in een documentaire, uitgezonden op het National Geographic kanaal in Groot-Brittannië.  

Het onderzoeksteam dateerde het knokkel botje van de rechterhand aan de eerste eeuw na Christus, waar Johannes werd verondersteld te hebben gewoond, tot aan zijn onthoofding in opdracht van koning Herodes. Wetenschappers van de Universiteit van Kopenhagen onderzochten het DNA van de botten, en ontdekten dat ze afkomstig zijn van één enkele individu, waarschijnlijk een man uit een familie in het hedendaagse Midden-Oosten, waar Johannes zou hebben geleefd... 

Johannes voorspelde de eerste komst van Christus, voordat hij werd onthoofd op bevel van koning Herodes, met zijn hoofd geserveerd op een bord. 

John The Baptist Bones Found? Is It Possible?

Gepubliceerd op 15 jun 2012 door paulbegley34 

‘Johannes de Doper kwam vlak voordat Jezus werd geopenbaard…
Kunnen deze beenderen van Johannes de Doper zijn, en zijn ze wellicht een teken van de spoedige komst van Christus?’

 
Bron en meer lezen: Newsinfo.inquirer.net en Telegraph.co.uk