16 juni 2012

Woede als ‘Game of Thrones’ het hoofd van George W. Bush op een paal toont


De Amerikaanse kabeltelevisiezender HBO heeft zijn excuses aangeboden voor een aflevering van de populaire fantasyserie 'Game of Thrones', waarin het afgehakte hoofd van oud-president George W. Bush op een stok te zien was.


"Dat is onaanvaardbaar, wijst op een gebrek aan respect en is van heel slechte smaak", reageerde de zender in een verklaring. 

De makers van de serie wezen zelf op de scène, waarin het hoofd van Bush opduikt. Dat deden ze tijdens de commentaren op de dvd van het eerste seizoen. In de tiende aflevering is namelijk een afgehakt hoofd te zien, dat lijkt op dat van Bush, al heeft het hoofd in kwestie lange, ongekamde haren. "Dat is geen politiek statement. We hebben enkel de beschikbare hoofden gebruikt", verzekerden de makers.

Ook zij hebben intussen hun verontschuldigingen aangeboden door uit te leggen dat deze bloedige serie veel protheses, zoals hoofden en armen, gebruikt. "We kunnen het ons niet veroorloven die elke keer opnieuw te maken, zeker als we er veel nodig hebben. We wilden geen gebrek aan respect tonen tegenover de voormalige president, en bieden onze excuses aan."

HBO verdeelt momenteel een documentaire over Bush senior, '41'. De zender heeft aangekondigd de bewuste scène van nieuwe dvd's te verwijderen.
 

Er zou een verborgen agenda in de Game of Thrones kunnen zitten; we zijn in het einde der tijden. De koninkrijken van deze aarde schudden. Alle dingen die verborgen zijn, zullen aan het Licht komen… 

De Game of Thrones (Game van Tronen)