31 juli 2012

30 Nederlanders midden in slag om Aleppo


In de Syrische stad Aleppo, waar zwaar gevochten wordt tussen regeringsleger en opstandelingen, zitten voor zover bekend 30 Nederlanders. Dat zegt het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag. 

Aleppo is de economische hoofdstad van Syrië en met 2 miljoen inwoners ook de grootste stad. Regime en opstandelingen hebben in en rond de miljoenenstad hun posities ingenomen. Er zijn voortdurend schermutselingen.200.000 vluchtelingen

Het wachten is op een grootschalig offensief van het regeringsleger
Uit angst voor een bloedbad zijn in de afgelopen dagen ongeveer 200.000 mensen gevlucht uit Aleppo. Of onder hen Nederlandse staatsburgers zijn, is niet bekend.
In heel Syrië zijn nog ongeveer 180 Nederlanders. Het gaat vooral om Nederlanders van Syrische afkomst, die familie in het Arabische land hebben. 

Bijstand
Ze hebben recht op consulaire bijstand, maar maken daar volgens Buitenlandse Zaken 'slechts sporadisch' gebruik van. Sommigen van hen willen in Syrië blijven, anderen zoeken op eigen gelegenheid een veilig heenkomen, buiten Nederland om. 

Meer wereldnieuws: Westerse propagandacampagne over Syrië zo goed als mislukt
Reguliere media beginnen grip op bevolking en realiteit te verliezen

Groot aantal CIA spionnen in Israël om verrassingsaanval op Iran te voorkomen
AP: CIA beschouwt Israël als grootste contraspionage bedreiging Midden Oosten - Witte Huis, Pentagon en Perzische Golfstaten verwachten aanval in oktober


Bron: Rtl.nl 

Posted: Eindtijdnieuws.blogspot.com en méér onthullende artikelen Facebook.com/Eindtijdnieuws