28 juli 2012

Gaten in de Ozonlaag nu ook in Amerika


Verlies van de beschermende laag van de Aarde… 


Onweer storm over Kansas 

Heftige zomerstormen kunnen nieuwe gaten creëren in onze ozonlaag, hetgeen de ultraviolette straling versterkt in dicht bevolkte gebieden, aldus een nieuw rapport.

Wanneer meer zonlicht de aarde bereikt, dan zal huidkanker het nieuwe risico vormen van opwarming van de aarde, beweert men. Als de aarde opwarmt, komen er ook frequentere en intensere zomerstormen. Dit geeft dan weer meer waterdamp in de stratosfeer (middelste laag van de atmosfeer van de aarde, tussen de 14 en 35 km in de lucht). 
 

Atmosferisch chemicus James Anderson van de Harvard Universiteit ontdekte tijdens luchtonderzoeken, dat zomerstormen vaak waterdamp in de stratosfeer brengen. De waterdamp kan chemische reacties vrijmaken, dat gaten in de ozonlaag veroorzaakt, waardoor ultraviolette stralen meer en heftiger de aarde bereiken.
De damp maakt onder andere Chloorfluorkoolstof (CFC’s) vrij, en dit zit in verscheidene producten, waaronder koelkasten en haarspray’s. Door CFC’s wordt een vorm van chlorine geproduceerd, dat de ozonlaag vernietigt, en bekend was dat dit met name boven de Noord- en Zuidpool gebeurde.  

Nu elke maand heftige stormen
Maar meest recente studies werden boven de Verenigde Staten uitgevoerd, en toonden dat boven de Verenigde Staten zich hetzelfde effect voordoet, wat veroorzaakt wordt door de zomerstormen. De tijd dat er een á twee keer per jaar heftige stormen raasden in de Verenigde Staten is voorbij. Tegenwoordig razen er elke maand vele zeer heftige stormen (tornado’s, tropische stormen en derecho’s). Dit heeft dus niet alleen gevolgen voor de elektriciteitsnetwerken en de infrastructuur, maar zoals nu blijkt, ook voor de gezondheid. 

In gebieden waar veel waterdamp is, is er een verlies van 4 tot 6% ozon per dag. Dit effect houdt nog weken aan na een storm. Anderson is bezorgd over wanneer en waar dit plaatsvindt. Waar het verschijnsel zich vooral voordeed in Antarctica en de Arctic tijdens winteromstandigheden, gebeurt dit nu namelijk ook in bevolkte gebieden.Dikte ozonlaag vanaf 1982 - 2012 

Zie ook: 
 
Posted: Eindtijdnieuws.blogspot.com en méér onthullende artikelen Facebook.com/Eindtijdnieuws