11 juli 2012

Nederlander bouwt reusachtige replica van Ark van Noach


Zo ziet de bijbelse Ark er uit  Ze ligt aangemeerd in Dordrecht, ze is 135 meter lang, 35 meter breed, 23 meter hoog en ze zit volgestouwd met beesten: welkom in de levensgrote replica van de Ark van Noach. Na jaren timmeren is de droom van de Noord-Hollandse aannemer Jan Huibers maandag geopend voor het grote publiek. 

Hij had er in 2007 al eentje gebouwd van 70 meter lengte, maar de echte Ark van Noach zou volgens de Bijbel 130 meter lang geweest zijn. En dus gooide Jan Huibers er een nieuwe smak geld én 12.000 bomen tegenaan. 

Droom
‘Op een nacht droomde ik dat Nederland overspoeld zou worden. En daarna kreeg ik nog meer tekenen. Ik moest en zou een ark bouwen', zegt hij. ‘Niet om de mensheid te redden van een wereldwijde overstroming, zoals 4.000 jaar geleden, maar om de mensen te vertellen dat er een God is die van ons houdt. En om hen opnieuw dichter bij de Bijbel te brengen.' Meer bepaald Genesis 6-9, want daar staat het verhaal van Noach en zijn ark. 

Grootste houten schip ter wereld
Drieduizend passagiers kunnen er op het grootste houten schip ter wereld. Maar omdat nog niet alle vergunningen rond zijn, mogen er voorlopig maar vijfhonderd tegelijk op de ark. ‘Het gemeentebestuur heeft niet veel ervaring met arken. Een vergunning voor een ark is nog iets anders dan een aanvraag voor een gemiddelde woning', luidde de motivatie.
Hoe dan ook, Dordrecht verwacht deze zomer een pak toeristen die voor 12,5 euro (volwassenen) of 7,5 euro (kinderen) door een dierentuin vol levende en plastic dieren kunnen wandelen. Huibers rekent op zo'n 300.000 bezoekers per jaar, en dat zou volgens kenners een zeer voorzichtige raming zijn. Want zijn kleinere ark lokte in amper drie jaar tijd al 600.000 bezoekers. 

Filmzaal en restaurant
‘U krijgt er een indruk hoe het schip eruit heeft gezien en hoe Noach met zijn gezin geleefd moet hebben', zegt de folder. Dat geldt vooral voor de buitenkant van de ark. Want de houten constructie rust op stalen pontons, en de binnenkant is 21-eeuwse hightech, met expositieruimten, een restaurant, een filmzaal en twee amfitheaters voor concerten en musicals. 

Kosten niet onthuld
Hoeveel het bouwwerk gekost heeft, wil Huibers niet kwijt. Want God en geld, dat vloekt. Maar de banken stapten naar verluidt enthousiast mee in zijn project. Zijn vrouw iets minder. ‘Moet dat nou echt. Je kan dat geld toch beter in wat flatgebouwen steken', vond ze. Maar ze kon Huibers zijn Bijbelse missie niet uit het hoofd praten.

De komende twee jaar blijft de ark in Dordrecht, daarna wil Huibers andere havens aandoen.


Bron: Standaard.be 

Posted: Eindtijdnieuws.blogspot.com en méér onthullende artikelen Facebook.com/Eindtijdnieuws