16 juli 2012

Olifanten leggen kilometers af om hun overleden baasje te eren!


Lawrence Anthony, de ‘olifanten fluisteraar’ uit Zuid-Afrika, is overleden op 7 maart 2012. Twee kuddes olifanten kwamen naar zijn huis om hun eer te bewijzen…Twee dagen na zijn overlijden kwamen de wilde olifanten bij hem thuis, onder leiding van twee grote matriarchen. Aparte wilde kuddes kwamen in drommen om afscheid te nemen van hun geliefde man-vriend. In totaal 20 olifanten liepen geduldig bijna 20 kilometer om bij zijn Zuid-Afrikaanse huis te komen. 

Getuige van dit spektakel, waren mensen duidelijk onder de indruk, niet alleen vanwege de hoogste intelligentie en de precieze timing die deze olifanten voelden omtrent het heengaan van hun baasje Lawrence, maar ook vanwege het diepe geheugen en de emotie van de geliefde dieren, opgeroepen op zo’n georganiseerde manier: langzaam lopen, dagenlang, hun route volgen, in een plechtige een-voor-een wachtrij in hun leefgebied naar zijn huis… 

Dieren rouwen
We weten allemaal dat veel dieren rouwen om het verlies van familie en vrienden. Hier is een prachtige erkenning van gebroken harten van olifanten, die rouwen om het verlies van hun menselijke vriend, Lawrence Anthony, auteur van The Elephant Whisperer. 

Anthony deed ongelooflijk werk
Anthony stierf afgelopen 2 maart op 61 jarige leeftijd aan een hartaanval. Vlak voor zijn geplande galadiner in Durban, om de internationale bekendheid van de neushoorn stroperij te verhogen, en voor zijn nieuwe boek, The last of the Rhinos.
Anthony deed ongelooflijk werk om dieren te redden in de dierentuin van Bagdad. Deze dieren werden gevangen in het kruisvuur van een gruwelijke oorlog.

Na zijn overlijden namen de olifanten afscheid van Anthony… De hele kudde was aangekomen bij het hoofdgebouw in Thula Thula, de thuishaven van Lawrence. Ze hadden de olifanten al een poos niet meer gezien. Buitengewoon bewijs van dierlijke gevoeligheid, dat slechts een paar mensen kunnen waarnemen. En Lawrence was een van hen. De olifanten die terugkeren om afscheid te nemen van Anthony
We hebben echt niet meer gegevens nodig om te weten dat dieren treuren en rouwen om het verlies van familie en vrienden. Rouwen toont duidelijk aan dat niet-menselijke dieren sociaal bewust zijn van wat er gebeurt in hun wereld, en dat ze diepe emoties voelen bij het overlijden van familie en vrienden.

Zou je niet zo slim als olifanten willen zijn?Posted: Eindtijdnieuws.blogspot.com en méér onthullende artikelen Facebook.com/Eindtijdnieuws