20 juli 2012

Zweedse islamist verantwoordelijk voor bus aanslag BulgarijeDe zelfmoordterrorist die eergisteren een bus opblies in Bulgarije, zou een oud-gevangene van Guantanamo Bay zijn. 

De man die verantwoordelijk wordt gehouden voor de aanslag op een bus vol toeristen in Bulgarije gisteren, zou Mehdi Ghezali zijn, een oud-gevangene van Guantanamo Bay. De man blies zichzelf op en doodde daarbij vijf Israëlische toeristen en een Bulgaarse buschauffeur.  

De 33-jarige Ghezali, een Algerijns-Zweedse islamist, zou twee jaar gevangen gezeten hebben in de beruchte gevangenis. Dat meldt De Telegraaf op basis van Bulgaarse media. Ghezali zou eerder zijn teruggestuurd naar Zweden, waar de lokale autoriteiten weigerden om aangifte tegen hem te doen. In 2009 werd hij opnieuw gearresteerd aan de Afghaanse grens door de Pakistaanse autoriteiten, maar werd, na uitlevering aan Zweden, opnieuw vrijgelaten.  

Bulgarije heeft gisteren beelden vrijgegeven waarop te zien is, hoe de man op het vliegveld wandelt. Hij zou, verkleed als toerist en met een vals Amerikaans rijbewijs op zak, wachten op reizigers uit Tel Aviv.  

Suspect in Bulgaria bus bombing that killed Israeli tourists was not Qaeda but From Sweden

Gepubliceerd op 19 jul 2012 door Marygreeley1954


Meer wereldnieuws: 
Iraanse media melden besluit uraniumverrijking tot kernwapenniveau


Bron: Powned.tv 

Posted: Eindtijdnieuws.blogspot.com en méér onthullende artikelen Facebook.com/Eindtijdnieuws