30 juni 2012

Legers Saudi Arabië en Turkije maken zich op voor confrontatie met Syrië


'Bij mislukken gesprekken binnen 48 uur Westers-Arabisch militair ingrijpen'


Saudische tanks en troepen (archieffoto) 

Gisterenochtend heeft de Saudische koning Abdullah zijn leger in hoogste staat van paraatheid gebracht. Grote aantallen troepen zijn naar de grenzen met Jordanië en Irak gestuurd, klaar om via Jordanië Syrië binnen te vallen en voorbereid te zijn op tegenaanvallen van de door Iran gesteunde en getrainde Shi'itische milities vanuit Irak.  

Ook in Jordanië is het oorlogsalarm afgekondigd. De Turken blijven ondertussen steeds meer troepen, tanks, en raketten naar hun grens met Syrië verplaatsen. Als reactie heeft Syrië 170 tanks naar Musalmieh gestuurd, dat op 30 kilometer van de Turkse grens ligt.  

Spoedoverleg VS-Rusland
De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Hillary Clinton is gisteren in St.Petersburg gearriveerd om spoedoverleg te voeren met haar Russische collega Sergey Lavrov. Vandaag komt de door de VN gesteunde actiegroep voor Syrië in Genève bij elkaar om een nieuw voorstel van VN/Arabische Liga afgevaardigde Kofi Annan te bespreken. Voor deze vergadering zijn naast de vijf permanente leden van de VN Veiligheidsraad ook Turkije en afgevaardigden van de Arabische Liga uit Qatar, Koeweit en Irak uitgenodigd... 
 

Bron en verder lezen: Xandernieuws.punt.nl 

Meer wereldnieuws: 
Ex-NASA astronauten en wetenschappers willen private Telescoop lanceren voor asteroïden die een gevaar vormen voor de Aarde


 

Dit radarbeeld van NASA toont een grote asteroïde met de naam 2005 YU55 die de Aarde passeerde in november 2011 


Een groep van ex-NASA astronauten en wetenschappers hebben niet veel vertrouwen in hun regering; ze kondigden op donderdag 28 juni 2012 aan, dat ze van plan zijn om een ​​eigen Ruimtetelescoop te lanceren, en zo te zoeken naar kleine en middelgrote asteroïden, die een gevaar voor de Aarde kunnen opleveren.  

Wie zal ons beschermen tegen een killer asteroïde?
Een team van ex-NASA astronauten en wetenschappers denkt dat het aan hen is... In een gedurfd plan, donderdag onthuld, wil de groep zijn eigen ruimtetelescoop lanceren om kleine en middelgrote ruimterotsen op te sporen en te volgen, die in staat zijn een stad of continent te verwoesten. Met deze informatie zouden ze vroegtijdige waarschuwingen kunnen afgeven, wanneer een ruige asteroïde in de richting van onze planeet dreigt te komen. Tot nu toe staat het idee van de B612 Foundation alleen nog op papier. Een dergelijke inspanning zou enkele honderden miljoenen dollars kosten, en de groep is van plan allereerst te starten met fondswerving. Achter de non-profit zitten een space shuttle astronaut, Apollo 9 astronaut, voormalig Mars tsaar, deep space-missie manager samen met andere non-NASA types. 

Sommige asteroïden krijgen een duwtje…
Asteroïden zijn overblijfselen van de vorming van het zonnestelsel. De meeste bevinden zich in de asteroïdengordel tussen Mars en Jupiter, maar sommige krijgen een 'duwtje' in de buurt van de Aarde. NASA en een netwerk van astronomen scannen routinematig de hemel voor deze Near Earth Objecten (NEO’s). En ze hebben 90 procent van de grootste bedreigingen gevonden - asteroïden van ten minste 1 kilometer, welke worden beschouwd als de belangrijkste dreiging. De groep vindt dat er meer aandacht moet worden besteed aan de naar schatting half miljoen kleine asteroïden - vergelijkbaar in grootte met die over Siberië explodeerden in 1908 en zo’n 1300 vierkante kilometer bos heeft geëgaliseerd. 

‘Kosmische roulette’
"We zijn kosmische roulette aan het spelen. Wij vliegen rond in het zonnestelsel mét deze andere objecten. De wetten van waarschijnlijkheid pakken u uiteindelijk een keer", aldus stichting voorzitter en ex-shuttle-astronaut Ed Lu. Hieraan toegevoegd door voormalig Apollo 9 astronaut Rusty Schweickart: "De prioriteit die momenteel echt nodig is, is het vinden van al die asteroïden die echt schade kunnen doen, als ze raken of wanneer raken. Het is niet een kwestie van ALS, het is echt een kwestie van WANNEER".  

Asteroïden krijgen laatste tijd veel aandacht
NASA beëindigde een terugkeer naar de Maan ten behoeve van een bemande landing op een asteroïde; dat is wat zij beweert. Vorige maand kondigde Planetaire Resources Inc, een bedrijf opgericht door ruimte ondernemers, plannen aan om edele metalen te onttrekken van asteroïden binnen tien jaar. 

Sentinel Ruimtetelescoop
Volgens het voorstel zal de asteroïde-jagende Sentinel Ruimtetelescoop gaan opereren, want, "We hebben het niet alleen maar over doom en gloom", zei Lu. "We hebben het over de openstelling van het zonnestelsel. We hebben het over het behoud van leven op deze planeet." 

NASA's Near-Earth Object Program: http://neo.jpl.nasa.gov


Ex-NASA Astronauts and Scientist Want To Launch Private Telescope To Hunt Asteroids

Gepubliceerd op 28 jun 2012 door Marygreeley1954 

Zie ook: 

Bron en verder lezen: Sfgate.com 

Nieuwe uitvinding! Robots krijgen gevoel in hun vingers

Robots krijgen het vermogen aan te raken, en kunnen beter voelen dan mensen… Onderzoekers hebben nu BioTac ontwikkeld, een mechanische vinger die een stijve centrale sensor bevat, omgeven door vloeistof en bedekt met een flexibele huid. 

De sensor is gebaseerd op de menselijke vingertop, en heeft deze zelfs verbeterd. De sensoren van de robot verslaan ons menselijke gevoel, doordat ze veel sterker de textuur van de natuurlijke materialen kunnen voelen. Ook is de sensor in staat de temperatuur van een object te meten. Wil je weten hoe het werkt, kijk dan onderstaande video. 

Deze Bio-Tac, zoals de sensor heet, zorgt voor perspectief op verschillende manieren. Zoals gezegd biedt het hoop voor mensen met arm-protheses. Misschien dat zij dankzij deze ontwikkeling ooit weer ‘gevoel’ in hun vingers krijgen.

Ook op andere gebieden is deze ontwikkeling in potentie revolutionair. De persoonlijke robot-assistent komt hiermee een stukje dichterbij. In productontwikkeling kan de Bio-Tac nut hebben, vanwege de grotere mogelijkheden voor herkenning.  

Robots Get A Feel For The World

Gepubliceerd op 18 jun 2012 door USCViterbi 

Wat voelt een robot wanneer het met iets in aanraking komt? Weinig of niets… tot nu toe. Onderzoekers van de USC Viterbi School of Engineering publiceerden een studie in Frontiers in Neurorobotics waaruit blijkt dat speciaal ontworpen robots kan worden aangeleerd om zelfs nog beter te voelen dan mensen.29 juni 2012

Eiland El Hierro met 10-12 cm omhoog gekomen en 750 aardbevingen geregistreerd!De seismische activiteit begon in juli 2011 met het verschijnen van gasbellen aan de oppervlakte van het zeewater. Vanaf 14 juni 2012 zijn er continu bevingen geweest. Inmiddels zijn er 750 geregistreerd. 

Eiland wordt geschud!
Ook op dit moment en in de komende dagen houden de aardbevingen aan. De bewoners van het eiland El Hierro zitten in angst voor een vulkanische uitbarsting, nu hun eiland omhoog begint te komen. Volgens het National Geographic Institute van Spanje zijn er letterlijk al honderden! aardbevingen geweest en is de activiteit aanzienlijk toegenomen. Het eiland wordt behoorlijk geschud, en er is weer een toename te zien sinds 25 juni. Reeds 750 bevingen zijn geregistreerd, waarvan er enkele duidelijk voelbaar waren. De sterkste aardbeving tot nu toe was die van 4.0 op de schaal van Richter, op woensdag 27 juni. 

El Hierro 10-12 centimeter omhoog gekomen in 4 dagen tijd
Angstaanjagend voor de 10.000 bewoners is het feit dat er een gebergte is opgehoopt op het eiland en dat het eiland dus omhoog gekomen is in vier dagen tijd. Waar de vulkanische activiteit in 2011 zich nog afspeelde in de zee, lijkt de magma zich nu juist onder het eiland te vormen, hetgeen de druk op het eiland opvoert. 

Druk van magma neemt toe
Wetenschappers proberen uit te vinden waar het magma aan de oppervlakte zal gaan komen. Hoe langer het duurt om het magma te kunnen uitspuwen, des te meer druk zal het magma veroorzaken en des te groter is de kans op een uitbarsting. Volgens informatie die Earthquake Report kreeg van PEVOLCA (Civil Protection from Volcanic Risk), zit er een acceleratie in de magmavloed. Alert : 4-5 Inch Bulge in Just 4 Days At Canary Islands El Hierro Volcano Over 750 Quakes 28/2012/06

Gepubliceerd op 28 jun 2012 door Marygreeley1954 

Zie ook: 

6/28/2012 -- Record heat wave Weather share -- 106F / 41C -- St. Louis Missouri

Gepubliceerd op 28 jun 2012 door dutchsinse
Eerste GMO baby’s ter wereld geboren, elk met TWEE ‘moeders’

's Werelds eerste genetisch gemodificeerde mensen zijn gemaakt!
De spraakmakende onthulling kwam deze week aan het licht. Het feit dat 30 gezonde baby's werden geboren na een serie experimenten in de Verenigde Staten leidde tot wéér een woedende discussie over ethiek.  

Tot nu toe zijn twee van de baby's getest en is gebleken dat ze genen bevatten van drie 'ouders'. Vijftien van de kinderen zijn geboren in de afgelopen drie jaar, als gevolg van een experimenteel programma aan het Instituut voor Reproductieve Geneeskunde en Wetenschap in Saint Barnabas, New Jersey. 

Twee vrouwen en een man
De baby's zijn geboren uit vrouwen die problemen hadden zwanger te worden. Extra genen van een vrouwelijke donor werden ingebracht in hun eitjes, vóór de bevruchting, in een poging om zwanger te kunnen geraken. Genetische vingerafdruktesten op twee 1-jaar oude kinderen bevestigen, dat ze DNA geërfd hebben van drie volwassenen - twee vrouwen en één man. Het feit dat de kinderen de extra genen overgenomen hebben, en deze in hun 'zaadlijn’ (geslachtscellen) hebben, betekent dat zij deze op hun beurt kunnen doorgeven aan hun nakomelingen.  

Sleutelen aan de mens
Het veranderen van de menselijke zaadlijn - in feite het sleutelen aan de samenstelling van onze soort - is een techniek die gemeden wordt door de overgrote meerderheid van wetenschappers wereldwijd.
Genetici zijn bang dat op een dag deze methode kan worden gebruikt om nieuwe rassen van de mens te maken met extra, gewenste eigenschappen zoals kracht of hoge intelligentie. In het magazine Human Reproduction melden de onderzoekers, onder leiding van de vruchtbaarheid pionier Professor Jacques Cohen, dat dit 'het eerste geval is van de genetische modificatie van de menselijke zaadlijn, resulterend in normale, gezonde kinderen'. 

Dan rijst bij mij direct de vraag, ‘Wat is er gebeurd met al die GM baby’s, die ‘mislukt’ uit deze experimenten voortkwamen? 

Sommige deskundigen uiten felle kritiek op de experimenten
Lord Winston van het Hammersmith Hospital in West-Londen zei onlangs tegen de BBC: "Met betrekking tot de behandeling van de onvruchtbare, is er geen bewijs dat deze techniek de moeite waard is… Ik ben zéér verrast dat het zelfs in dit stadium werd uitgevoerd. Het zou zeker niet worden toegestaan ​​in Groot-Brittannië”.

John Smeaton, nationaal directeur van de Britse Vereniging voor de Bescherming van het Ongeboren Kind, zei: “Je hebt veel sympathie voor stellen die te lijden hebben onder onvruchtbaarheid. Maar het lijkt te ver te gaan als het hele proces van vitro fertilisatie, met als het doel om baby’s te krijgen, leidt tot baby’s als objecten uit een productielijn. Het is een verdere en zeer verontrustende stap voor de mensheid op de verkeerde weg”.  

De techniek
Professor Cohen en zijn collega’s stelden vast dat de vrouwen onvruchtbaar waren, omdat ze gebreken hadden in kleine structuren in hun eicellen, de zogenaamde mitochondriën. Ze namen eieren van donoren en zogen, met behulp van een fijne naald, een beetje van het interne materiaal – met de “gezonde” mitochondriën – en injecteerden dit in de eieren van de vrouw, die zwanger wilde worden.
Omdat mitochondriën genen bevatten, erfden de baby’s als gevolg van de behandeling DNA van beide vrouwen. De genen kunnen nu doorgegeven worden via de “kiembaan” langs de moederlijke lijn.

Het verandert het menselijke DNA
Een woordvoerder van de Human Fertilisation en Embryology Authority (HFEA), die ondersteunende voortplantingstechnologie reguleert in Groot-Brittannië, zei dat zij geen licentie zouden afstaan voor de techniek, en wel omdat het de “zaadlijn” wijzigt (met andere woorden: de techniek verandert het DNA die vervolgens overgeërfd wordt).

Omstreden wetenschap in een laboratorium
Jacques Cohen wordt beschouwd als een briljante, maar omstreden wetenschapper, die de grenzen van ondersteunde voorplanting verlegt. Hij ontwikkelde een techniek, die het mogelijk maakt om onvruchtbare mannen hun eigen kinderen te laten krijgen, door het rechtstreeks injecteren van sperma-DNA in een eicel in het laboratorium.
Hieraan voorafgaand waren alleen nog onvruchtbare vrouwen in staat om zwanger te worden met behulp van IVF.  

Kinderen klonen
Professor Cohen zei dat zijn deskundigheid hem in staat zou stellen om kinderen te klonen, een vooruitzicht dat met horror wordt bekeken door de gevestigde wetenschappelijke orde! 

“Het zou een middag werk zijn voor een van mijn studenten”, zei hij, eraan toevoegend dat hij was benaderd door “ten minste drie” individuen, die een gekloond kind wensten. Echter, hij had hun verzoek afgewezen… 


Gepubliceerd op 28 jun 2012 door traitorsbeware 

Zie ook: 


Vreemde geluiden vanuit de hemel?Gepubliceerd op 13 jun 2012 door sbpitn 

Gary Stearman en Bob Ulrich verkennen het fenomeen dat de hele wereld in de ban heeft het afgelopen jaar. Heb je al gehoord over de vreemde geluiden die in de hele wereld opduiken? Schetterende trompetten, mooi gezang, zelfs crashende locomotieven, maar met niets zichtbaars!

Gary en Bob discussiëren over de YouTube-sensaties die hele steden in de hoogste staat van paraatheid hebben gebracht.  

Wat zijn deze vreemde geluiden?
Wat betekenen ze?
Wat zegt de Bijbel erover?
Is Gods schepping aan het zuchten?
Geven de bovennatuurlijke gebeurtenissen die Josephus vermeldde in 70 na Christus ons een hint wat er gaat gebeuren? 

Onder de vele vreemde verschijnselen die we zien, is een nieuwe ontwikkeling ontstaan. Er is een mysterie op til. Wereldwijd zijn mensen begonnen met het horen van vreemde geluiden... ijzingwekkende, onverklaarbare, echoënde, resonerende, harmonische, crashende geluiden en metaal-achtig lawaai. Het heeft vele mensen gedwongen om opnieuw na te denken over de komende Apocalyps. 

Einde van de wereld?
Over de hele wereld zijn er mensen die vreemde muziek en het lawaai van de aarde en het firmament daarboven horen. Soms komt het uit de hemel als dreunende trompetgeluiden… kreunend van hun sombere geschal, waardoor mensen emotioneel worden. Sommige rapporten deden hen denken aan het einde van de wereld... Dag des Oordeels! Anderen vertellen over het krijgen van een soort van vreemd voorgevoel.

En dat is nog niet alles
Er komen steeds meer berichten binnen over geluiden van een heel andere aard. Dit zijn explosies die zonder enige waarschuwing komen, die worden gehoord voor een paar dagen, en dan zwijgen ze weer. Soms lijken ze te komen uit de grond. Ze komen met een dermate hoog volume dat het moet worden gehoord over een lange afstand. Dit is echter niet altijd het geval. Bovendien, ook al klinkt het ongelooflijk hard voor de directe toehoorders, ze registreren zelden of nooit sporen op plaatselijke seismografen. 

Stel je eens een plof, een gebrul en het gerammel van metaal op ongelooflijk hoog volume voor. Bewoners haasten zich naar buiten, maar ontdekken niets bijzonders, helemaal niets! Dit is een opkomend mysterie. Maar het is veel meer dan een simpele mysterie, het voorspelt een soort van bedreiging. Luchtalarmen doen zoveel denken als aan het geluid van de oorlog. De bazuin is immers al lange tijd het geluid dat legers beweegt in de strijd. De sjofar is de bijbelse oproep tot ​​oordeel, ieder jaar op Rosh Hashana. En verwoestende explosies zijn natuurlijk de essentie van de strijd. 

Eén ding gemeen
Alle mysterieuze geluiden hebben één ding gemeen: Vroeg of laat melden luisteraars dat zij bovennatuurlijke dingen overdenken.  
Dit is niet de eerste keer dat dergelijke geluiden werden gehoord. Vooral in de laatste drie decennia van de negentiende eeuw werden vreemde geluiden uit de hemel gemeld, variërend van explosies tot metalen, rinkelende en zelfs "harp-achtige" geluiden.
Alle geluiden lijken uit het niets te komen. 

‘Trompettenkoor’ van Kiev
De trompetten kregen voor het eerst aandacht op 11 augustus 2011, toen een video van de appartementenwijk van Kiev, Oekraïne, werd geüpload naar de populaire website YouTube. Het was een homevideo van 11 minuten en 28 seconden, met de stad en de lucht in beeld. Terwijl de camera tevergeefs zocht naar een bron, kreunde een griezelige trompet ensemble, een ondoorgrondelijke bericht uitstotend. Kenmerken variëren van bariton tot bas, herhaald in een zuchtend koor. Het weerklonk in het landschap op een manier die suggereerde, dat het ​​hoog boven het aardoppervlak was ontstaan. Absoluut niets werd waargenomen.

Uitspraken als "Einde van de wereld", "Oordeelsdag" en "de Apocalyps" werden al snel gehoord. Velen werden herinnerd aan de zeven bazuinen van Openbaring, en zeiden dat ze nog nooit zo bang waren geweest in hun leven.

Verspreiding
Door heel Oost-Europa begon men vergelijkbare geluiden te horen. Daarna, een week of wat later, begon het westelijk halfrond deel te nemen in het koor.
Op 12 januari 2012 werden de geluiden opgevangen in het centrum van Chili.
Op 19 januari in Olive Branch, Mississippi, waar de krantenbezorger William Wilson Smith hoorde wat hij noemde een “koor van trompetten”, dat leek te komen van alle kanten, en te bestaan ​​uit "6 of 7 frequenties”. Als een parttime geluidstechnicus verwonderde hij zich over haar bovennatuurlijke kwaliteit. Net als vele anderen kon hij zich niet aan de indruk onttrekken dat de Dag des Oordeels was aangebroken, of dat Gabriel zijn legendarische hoorn begon te blazen, ook al komt een nauwkeurige uitdrukking hiervan niet in de Schrift voor. Hij merkte op dat de geluiden hem zijn levensstijl deden beoordelen.
Daarna, op zondagavond 22 januari, dook er nóg een video op op YouTube, weer met de mysterieuze onheilspellende, dreunende trompetten, dit keer in de stad Mönchengladbach, Duitsland. De trompetgeluiden waren zowel luid als volkomen ongewoon. Het belangrijkste is dat de video alle tekenen van absolute authenticiteit toonde.  

Toen leek het fenomeen zich naar het Westen te verplaatsen, in verschillende delen van Canada en de noordwestelijke Verenigde Staten. Canadese houthakkers en inwoners van Vancouver vingen ze op, evenals de burgers in Washington en Oregon.
Authentieke opnames bleven ook komen uit Tsjecho-Slowakije, Hongarije en andere Europese locaties, inclusief Engeland. Het waren alle variaties van de oorspronkelijke vreemde trompetgeluiden. Dit laatste punt is belangrijk, want voor een tijdje leken de nep-opnames groter dan het aantal echte, originele opnames.
Vervolgens hoorden normale, alledaagse burgers op een aantal verschillende locaties een aantal extra koren van horens. Ze woonden in een groot aantal locaties, inclusief Topeka, Kansas, en Los Angeles, Californië. 

Maar dat was slechts het begin…

Tokio bedekt onder radioactieve substantie van Fukushima - Nieuw record nucleaire straling!

Overal in de Japanse hoofdstad zijn straten, pleinen en gebouwen bedekt met een radioactieve substantie, afkomstig uit Fukushima.


Waar de stad Fukushima “slechts” 300.000 inwoners telt, zo heeft Tokio, de grootste megastad ter wereld, 35 miljoen inwoners.
En dat terwijl Tokio op een zogenaamd “veilige” afstand van ongeveer 250 kilometer van Fukushima ligt. In de streken rondom Tokio worden zelfs nog hogere concentraties straling gemeten.

Een raadslid van de stad Minamimosa, Koichi genaamd, schrijft het volgende:
‘Mensen in Tokio, de zwarte substantie is hier nu,
Alstublieft mensen die hier wonen, kijk hier naar.
Het ligt op de daken, op het asfalt, op het beton.
Overal op iedere oppervlakte.
Bijna alles is bedekt met zwart spul.
Dat zwarte spul is naar beneden gevallen door het regenwater.
Raak het niet aan met je blote handen.’

Wat hij bedoelt, wordt duidelijk als je video onderaan dit bericht bekijkt, die door Koichi werd gemaakt ergens in Tokio. Dit soort radioactief zwart spul is ondertussen door heel Japan aangetroffen, op wegen, bij scholen en andere locaties. De hoogste stralingen die tot nu toe zijn gemeten, zijn afkomstig van dit zwarte spul.

Wat is dat zwarte spul?
Er zijn mensen in Japan die beweren dat bepaalde soorten algen of bacteriën worden aangetrokken door de straling, en dat deze organismen ervoor zorgen dat het spul of de substantie er zwart of blauw uitziet. Sommigen bacteriën gebruiken straling als “voedsel” en er zijn algen, die beperkt Cesium “eten”, een stof die in grote hoeveelheden door Fukushima wordt uitgestoten.
Weer anderen zeggen dat dit as is, afkomstig van het verbranden van radioactief materiaal. En weer anderen, dat dit rechtstreeks afkomstig is van de kreupele reactoren in Fukushima. De inwoners van Tokio kunnen er in elk geval beter vanaf blijven.
Misschien wel nuttig om nog even te kijken naar die andere nucleaire ramp, die bij Tsjernobyl. Ook die is systematisch doodgezwegen door de media.

Wat feiten over het naburige land, Wit-Rusland, ook wel Belarus genoemd:
Na de ramp bij Tsjernobyl rapporteerden wetenschappers daar dat de bij kinderen zeldzame schildklierkanker, in Wit-Rusland 5000 procent vaker voorkomt dan in “schone” landen.

Volgens een rapport uit 2000 van de Minsk United Nations Development Program was in 1960 de levensverwachting in Wit-Rusland ongeveer gelijk met die van West-Europa. In 1999, 13 jaar na de ramp bij Tsjernobyl, was de levensverwachting voor mannen met 12 tot 14 jaar afgenomen en die van vrouwen met 7 tot 9 jaar. Een baby die vandaag de dag in Wit-Rusland wordt geboren, zal gemiddeld niet ouder worden dan 59 jaar.

Bijna de helft van alle teenagers in Wit-Rusland hebben gezondheidsproblemen. Van diegenen die net van de middelbare school komen, hebben 45 tot 47 procent lichamelijke problemen zoals inwendige darmproblemen, een zwak hart en staar. 40% heeft last van chronische bloedafwijkingen en een slecht werkende schildklier. En het aantal volwassenen met een handicap is in de afgelopen tien jaar verdriedubbeld.

Zie ook: 

Gepubliceerd op 20 mei 2012 door mak551000


(Japan) New Record Broke For Radiation Levels At Fukushima Nuclear Power Plant (June 27, 2012)

Gepubliceerd op 27 jun 2012 door Marygreeley1954


Tepco Nuclear Plant Fukushima, Japan Reactor 4 Demolition!

Gepubliceerd op 28 jun 2012 door BeePeeOilDisaster


Bron: Niburu.co 

Verzekeraars raadplegen sociale media over hun cliënten


Datamining vervangt medische onderzoeken 
Amerikaanse verzekeraars raadplegen steeds vaker sociale media en andere informatiebronnen om te beoordelen of (nieuwe) cliënten rendabel zijn.  

Zo wordt er gekeken naar wat mensen over zichzelf schrijven op bijvoorbeeld Facebook en Twitter, wat ze met hun creditcard kopen, welke medicijnen ze gebruiken en welke abonnementen ze hebben. In de Verenigde Staten is dit soort informatie gewoon te koop. 

Een voorbeeld…
Het Britse zakenblad The Economist noemt het voorbeeld van een vrouw, die volgens haar medische dossier dement is en de verjaardag van haar zoon is vergeten, maar er op Facebook een uitgebreide vriendenkring op nahoudt en alert reageert. De verzekeraar besloot haar levensverzekering niet over te nemen omdat de vrouw veel gezonder was dan uit het medische dossier bleek. 

Snel en voordelig
In andere gevallen worden verschillende informatiebronnen bij elkaar gevoegd. Met speciale analysesoftware worden op grond van alle verzamelde informatie berekeningen gemaakt om in te schatten, wat voor risico een nieuwe klant vormt, schrijft The Economist. Twee grote Amerikaanse bedrijven die levensverzekeringen verkopen, maken al gebruik van dergelijke analyses, in plaats van medische checks. Medische onderzoeken kosten de verzekeraar een paar honderd dollar en de uitslag laat een paar weken op zich wachten; in deze periode kan de potentiële klant kiezen voor een aanbod van een andere verzekeraar.  

Een informatieonderzoek kost slechts een tiende van een medisch onderzoek en is veel sneller klaar! 

Robin Willi, eigenaar van Rigi Capital Partners (RCP), een bedrijf dat handelt in levensverzekeringspolissen, zegt tegen The Economist dat hij zelf heel voorzichtig is geworden. Als hij junkfood koopt bij de supermarkt, rekent hij dat contant af, omdat hij uit ervaring weet dat informatie over aankopen ook meegewogen worden door verzekeraars.

Hóé openbaar informatie op sociale netwerken is, is te lezen in The Altantic. Op de site WeKnowWhatYoureDoing.com zijn openbare Facebook-updates gerangschikt onder kopjes als ‘Wie heeft er een kater?’, ‘Wie wil er ontslagen worden?’, ‘Wie heeft er een nieuw telefoonnummer?’… 

Zie ook: